Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar

10. Sınıf Bilim ve Kültür Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 84 Cevabı

10. Sınıf Bilim ve Kültür Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 86 Cevabı

Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 10. Sınıf Bilim ve Kültür Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları / 10. Sınıf Bilim ve Kültür Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 85 Cevabı

10. Sınıf Bilim ve Kültür Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 85 Cevabı

Sponsorlu Bağlantılar


10. Sınıf Bilim ve Kültür Yayınları Din Kültürü  Ders Kitabı Sayfa 85 Cevabı

2017 – 2018 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “10. Sınıf Bilim ve Kültür Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Bayram GÜLEÇ, Güler GÜLEÇ, Zekai TAŞIN tarafından kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise İsmail UNURLUER tarafından yapılmış.

10. Sınıf Bilim ve Kültür Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 85 Cevapları” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

10. Sınıf Bilim ve Kültür Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 85 Cevabı 

A. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Kur’an’ın, insanın doğru bilgiye ulaşmasındaki temel yaklaşımını açıklayınız.

  • Cevap: İnsanın doğru davranışlara sahip olmasını sağlamak, İnsanın doğru sonuçlara ulaşmasını sağlamak, İnsanın doğru kararlar almasını sağlamak, İnancının güçlenmesi ve Rabbine yakınlaşmasını sağlamak gibi amaçlarla Kuran doğru bilgiye önem verir.

2. Doğru inanç ile doğru davranış arasında nasıl bir ilişki vardır? Anlatınız.

  • Cevap: Eğer doğru bir inancımız varsa doğru davranışlarımız olur. Eğer inancımız yanlış ise başka yollara saparız. Bir dinde içki haramsa ve bizde o dine inanıyorsak içki içmeyiz. Doğru davranışlarda bulunmak için inancımızın doğru olması bu yüzden gerekir.

3. Kur’an’ı yüzünden okumak, kişiye manevi açıdan neler kazandırır? Bilgi veriniz.

  • Cevap: Kuran, insanları doğru yola ulaştırmak için gönderilmiş ilahi bir kitaptır. Kuran’ı Kerim’i okuyan veya dinleyen kimse sevap kazandığı gibi manevi olarak ta rahatlar. Kuran’ı yüzünden okumak kişiye manevi açıdan şunları kazandırır;Kur’an-ı Kerim, gerçek anlamıyla kendisini okuyan kimseye alçak gönüllülük, bağlılık, yücelik, izzet ve ziynet kazandırır.
    Kur’an-ı Kerim, insanı üstün melekler seviyesine yüceltir, ruhun güçlenmesini sağlar ve insan ile cehennem arasında engel olur.

4. Kur’an’ı anlamak için neler yapmalıyız? Yazınız.

  • CevapKur’an-ı kerimin hakiki manasını anlamak isteyen bir kimse, din âlimlerinin kelam ve fıkıh ve ahlak kitaplarını okumalı. Bu kitapların hepsi, Kur’an-ı kerimden ve hadis-i şeriflerden alınmıştır. Kur’an tercümesi diye yazılan kitaplar, doğru mana veremez. Okuyanları, bunları yazanların düşüncelerine ve maksatlarına esir edip, dinden ayrılmalarına sebep olur.

5. “Biz her peygamberi ancak kendi toplumunun dili ile gönderdik ki onlara iyice anlatabilsin…” (İbrâhim suresi, 4. ayet.) ayetini açıklayınız.

  • Cevap: Allah her topluma ve her kavme kendi dilinden peygamber göndermiş ki Allah’ın ayetlerini daha iyi anlatabilsinler. Mesela Allah bir peygamber gönderdi diyelim onun dili başka gönderdiği toplumun dili başka bişey anlatsa da kim anlar onu hiç kimse anlamaz onu ciddiye alan bile olmayacaktır. Yani Rabbimiz o kadar büyük ki Ne kadar şükretsek az.

6. Kur’an-ı Kerim’in temel amaçlarını kısa kısa yazınız.

  • Cevap:

İnsanların ve diğer varlıkların yaratıcısının Allah olduğunu bildirmek

İnsanların varlıklar içinde seçkin bir yerinin olduğunu ve sorumluluklarının bulunduğunu bildirmek

İnsanların davranışları, işleri ve sorumlulukları hakkında yönlendirici bilgiler vermek

İnsanların yaptıklarından ve yapması gerekirken terk ettiklerinden dolayı sorumlu olduklarını ve bunların hesabını vereceğini bildirmek

Kuran-ı Kerim’in, ondan önceki kutsal kitapların, bütün peygamberlerin gönderiliş amaçlan işte bu dört maddeden ibarettir.

Kur’an’ın temel amaçlarını dikkatle incelediğimizde görürüz ki doğru bilgi, doğru inanç ve doğru davranış ön plana çıkmaktadır.

B. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. Aşağıdakilerden hangisi Kur’an’ı anlama ve yorumlamayı konu edinen ilim dalıdır?
A) Hadis B) Tefsir C) Fıkıh D) Kelam E) Psikoloji

  • Cevap: B

2. Kur’an’ın, Arapçadan Türkçeye yapılmış tercümelerine ne ad verilir?
A) Çeviri B) Tefsir C) Meal D) Müfessir E) Sure

  • Cevap: C

3. Aşağıdakilerden hangisi Kur’an-ı Kerim’i tefsir edecek kişide öncelikle olması gereken özelliklerden biri değildir?
A) Arapçayı iyi bilmek
B) Peygamberimizin hayatını ve sünnetini iyi bilmek
C) Fıkıh, kelam, hadis gibi İslami ilimlere vakıf olmak
D) İngilizce vb. yabancı dilleri iyi bilmek
E) Kur’an’ın indiği dönemin sosyal, kültürel, ekonomik vb. özelliklerini bilmek

  • Cevap: D
0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir