Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Biryay Yayınları / 10. Sınıf Biryay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 278 Cevabı
10. Sınıf Biryay Yayınevi Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları

10. Sınıf Biryay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 278 Cevabı

Sponsorlu Bağlantılar


10. Sınıf Biryay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 278 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

10. Sınıf Biryay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 278 Cevabı 

Metin Soruları

1. TV reklamında bayanın yürüdüğü yol neden karanlık seçilmiştir, reklamın sonundaki açıklamalar neden beyaz renkle verilmiştir? Açıklayınız.

  • Cevap: İnsanları daha çok etkilemek için.

2. Reklamlarda verilmek istenen temel mesaj nedir? Aşağıya yazınız.

  • Cevap: Farkındalık yaratmak için. Tanıtılan konu ya da ürün hakkında insanları etkilemek.

3. Reklamlarda hangi ikna yöntemleri kullanılmıştır? Açıklayınız.

  • Cevap: Duygularına yönelik görsel ve işitsel öğelerden yararlanılmıştır. Empati yapılmıştır.

4. Reklamlarda 3. kişi anlatımının reklama nasıl bir katkısı olmuştur? Açıklayınız.

  • Cevap: reklamın izleyiciye daha etkili sunulmasını sağlamıştır.

5. Reklamlarda verilmek istenen duygu reklam metnine tam olarak yansıtılmış mıdır? Açıklayınız.

  • Cevap: Yansıtılmıştır çünkü insanları etkileyecek cümleler özenle ve bilinçli bir şekilde seçilmiştir.

Eleştirel Okuma

1. TV reklamlarının diğer medya iletişim araçlarından daha etkili olmasının nedeni nedir?

  • Cevap: Çünkü hem görsellik sağlamakta hem de çok sık yayınlandığı için insanların zihinlerinde daha uzun süre yer edebilmektedir.

2. “Reklam metninizi gören kişinin empati kurabilmesini sağlamak etkili bir yöntemdir.” Bu TV reklamındaki empati öğesini bulunuz.

  • Cevap: Annenin kendisini Suriyeli anne yerine koyması kendi çocuğum olsaydı ne hissederdim duygusunun verilmesi.

3. Radyo reklamını, TV reklamı ile karşılaştırınız. Gördüğünüz farkları aşağıya yazınız.

  • Cevap: Radyoda metin öndedir.
  • Tv de görsellik öndedir.
  • Radyoda sadece işitsellik öndedir. Tv de ise hem görsellik hem de işitsellik öndedir.
0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir