Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar

10. Sınıf Biryay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 296 Cevabı

10. Sınıf Biryay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 298 Cevabı

Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Biryay Yayınları / 10. Sınıf Biryay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 297 Cevabı
10. Sınıf Biryay Yayınevi Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları

10. Sınıf Biryay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 297 Cevabı

Sponsorlu Bağlantılar


10. Sınıf Biryay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 297 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

10. Sınıf Biryay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 297 Cevabı 

4. “Kağıtsız yazı, geri dönüşsüz bir evrim halkası, bir uygarlığın geri dönüşsüz sonunun miladi takviminin başlangıcı büyük olasılıkla” sözünü açıklayınız.

  • Cevap: Kağıtsız yazı daha az tüketim ve çevreye daha az zarar vermek demektir. Çünkü ağaçların daha az kesilmesi daha az kağıt israfıdır.Bu da doğaya az da olsa korunma açısından fayda sağlayacaktır.Bundan dolayı yazar geri dönüşüm denilen şeyin başlangıcı saymaktadır.

5. Kağıtsız Yazı adlı metnin ana düşüncesini yazınız.

  • Cevap: Sanal ortamlarda basılacak kitaplar

6. Yazarın yıllar içinde değişmeyen anlayışı nelerdir? Açıklayınız.

  • Cevap: Kağıda yazma ve yazdıklarını kitap olarak yayımlama isteği. Çünkü bunun da kendine has bir okuru olduğunu düşünmektedir.

7. Bu geçişi görmeden çekip gitmek istemezdim buradan. Bu geçiş tamamlanmadan gideceğim için kendimi şanslı sayıyorum. Bu cümlelerdeki “geçiş” kavramını hem görmek hem de görmemek istemesinin nedeni nedir? Açıklayınız.

  • Cevap: Çünkü bu geçiş kağıda yazan biri için üzücü olacaktır. Ama yine de bu teknolojiyi ve uygarlığın bu değişimini görmeyi de istemektedir.

5. Deneme türünün özelliklerinden yola çıkarak aşağıdaki yargıların metne göre doğruluğunu değerlendiriniz.

Yargı Evet/Çünkü — Hayır/Çünkü

  • Cevap:

Konu bireysel dilin sağladığı rahatlıkla dile getirilmiştir.

  • Cevap: Evet. Çünkü yazar kendine ait görüşleri sıralamıştır.

Terim ve felsefi kavramların kullanıldığı ciddi bir dil vardır.

  • Cevap: Hayır çünkü kullanılan dil samimi içten bir dildir.

Yazar, okuru kâğıt kullanımı ile ilgili düşünmeye sevk etmektedir.

  • Cevap: Evet, çünkü görüşlerini sunmaktadır.

Yazar düşüncelerini çeşitli örneklerle kanıtlamıştır. Yazarın içtenliği yazının gücünü artırmıştır.

  • Cevap: Evet, bazı örnekler sıralamıştır.

Eleştiriler Okuma

1. Enis Batur, 1952 doğumlu bir kişidir. Yazarın İnternet ve teknolojiye bakış açısını çevrenizdeki 60 yaş ve üstü insanların bakış açılarıyla karşılaştırarak değerlendiriniz.

  • Cevap: Genelde alışmakta zorlanmaktadırlar.Çünkü onlar kitap okumaya kağıda yazmaya alışkındırlar.

2. Yazarın İnternet ve teknolojiye bakış açısını ve günümüz gençlerinin bakış açısını karşılaştırınız.

  • Cevap: Biraz zıtlıklar vardır. Günümüz gençliği daha fazla internette vakit geçirmektedir. Oysa yazar daha eski kuşak olduğu için kağıda yazmanın ve yazılanın makbul olduğunu düşünmektedir.

3. Metinde yazarın soru-cevap tarzında bir anlatım kullanması metne ne tür katkılar sağlamıştır? Tartışınız.

  • Cevap: Metnin sıkıcı olmasının önüne geçmiştir. Böylece yazar okurla sohbet tarzında yazısını oluşturmuş olmaktadır.
0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir