Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik

10. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 29

10. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 29 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 29

Aşağıda verilen soruları metne ve görsele bağlı olarak cevaplandırınız.

Ali, yaz tatilinde dedesi ile köyde çilek dikecekti. Dedesi Ali’ye : “Diktiğimiz fideleri on beş gün boyunca günde üç kez sulamalıyız. Damlama yöntemi ile sulama yapmamız çilek bitkisinin gelişimini hızlandıracaktır. Sürünücü gövdelerinin ucundaki küçük sürgünler, toprağa değdiği zaman kök salacak ve sürgünlerin değdiği yerde yeni bir çilek bitkisi daha oluşacak.” dedi. Ali dedesine: “Sanki bu çilekler istilacılar gibi her yeri kaplayacaklar. Diğer bitkilerden daha hızlı çoğalıyorlar.” dedi. Ali, dedesine çileğin beyaz çiçeklerini gösterdi. Ali: “Dedeciğim bu çiçekler çileğe mi dönüşecek?” dedi. Dedesi: “Evet yavrum çiçeklerinden tozlaşma ile tohumlar ve meyve oluşacak. Meyvelerin üzerinde tohumları olacak. Çilek tohumu toprağa dikilince de çilek çıkar. Fakat tohumunu toprağa dikince büyümesi için zaman geçmesi gerekir. Üstelik tohumdan yetişen çilekler bazen daha tatlı bazen de tatsız çilekler verir. Bu durum herhâlde tohumundan kaynaklanıyor.” dedi. Ali sabırsızlıkla çileklerin kızaracağı günü bekliyordu.

  • Cevap: Genetiksel bir fark beklemem. Sürünücü gövde mitoz bölünmelerle büyüyüp kökleniyor. Mitozda kalıtsal çeşitlilik olmuyor.

10. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 29 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!