Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik

10. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 33

10. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 33 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 33

Aşağıda mayoz bölünme sırasında meydana gelen “krossing over” olayı görsel ve metin yardımıyla açıklanmıştır. Bu metin ve görselden yararlanarak soruları cevaplayınız.

Biri anneden diğeri babadan gelen aynı karakterle ilgili genleri barındıran kromozomlara homolog kromozom denir. Homolog kromozomlarda lokus adı verilen bölgelerde genler bulunmaktadır. Mayoz sırasında homolog kromozomlar birbirlerine kiyazma bölgelerinden sarılıp parça değiştirebilir.

Krossing over‘dan önce görselindeki iki kromozom, homolog kromozomdur. Bu homolog kromozomlar arasındaki benzerlik ve farklılıkları belirtiniz.

  • Cevap: Kromozomların aynı uzunlukta olması, sentromerlerinin aynı bölgede bulunması ve aynı özelliklere ait genlere sahip olmaları benzer özellikleridir. Farklı gen dizilimine sahip olmaları aralarındaki farklılıktır.

İki kromatitin kardeş kromatit olarak adlandırılabilmesi için bu kromatitlerin hangi özelliklere sahip olması gerekir? Cevabınızı en az üç özellik vererek açıklayınız.

  • Cevap:

1) Aynı nükleotit dizilerine sahip olmalıdır.
2) Uzunlukları aynı olmalıdır.
3) Sentromer bölgesinden birbirine bağlı olmalıdır.

10. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 33 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!