Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik

10. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 35

10. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 35 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 35

Çevremizde gördüğümüz çoğu bitki ve hayvan eşeyli üreme ile çoğalır. Eşeyli üreme canlılarda kalıtsal çeşitliliği sağlar. Bu nedenle, eşeyli üreme sonucu oluşan canlılar ebeveynlerinden farklı özelliklere sahiptir. Eşeyli üremenin temeli döllenmeye dayanır. Eşeyli üremede yumurta ve sperm hücreleri birleşerek zigotu oluşturur. Mayozla oluşan gametlerde kromozom sayısı yarıya düşer. Haploit (n) kromozomlu yumurta ile spermin döllenmesi sonucu diploit (2n) kromozom sayısına tekrar ulaşılır. Diploit hücrelerde kromozom sayısını yarıya indiren ve haploit kromozom sayısına sahip gametleri oluşturan hücre bölünmesine mayoz denir. Mayoz neticesinde nesiller boyu devam eden bir kalıtsal çeşitlilik oluşur.

Mayoz-I evresinde görülen bazı olaylar, aşağıda numaralandırılarak verilmiştir.

Numaralandırılan bu olayların isimlerini yazınız ve 3. evre tamamlandığında ne tür değişimler gerçekleştiğini açıklayınız.

  • Cevap:

1. Tetrat
2. Kiyazma bölgelerinden sinapsis yapma
3. Krossing Over
Krossing over tamamlandıktan sonra genetik çeşitlilik meydana gelir, yani farklı kromozomda bulunan genlerin alelleri birbirleriyle yer değiştirir. Dolayısıyla kromozomda yeni bir gen kombinasyonu oluşur.

10. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 35 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!