Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Biyoloji Tuna Matbaacılık

10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 146 Cevapları Tuna Matbaacılık

10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Tuna Matbaacılık Sayfa 146 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 146 Cevapları Tuna Matbaacılık

Medyadan

Güvenli Ses ve Gürültü Limiti

Uzmanlar gürültü limitini 85 desibel olarak belirliyor. Bu, araç içinde şehir trafiğinin gürültüsünü duymaya eş değer bir limit. Uzun süreli olarak bu limitin üzerinde gürültüde kalmak işitme kaybı riskini zamanla artırıyor.
Müzik çalar dinlerken takılan kulaklıklarda ses seviyesi 120 desibele kadar çıkabilir. 110 desibel üzerindeki sesler, sinir hücrelerinde tahribata neden olarak kulaktan beyne elektrik sinyalleri gönderilmesini engelleyebilir. Bu şekilde verilen hasarın geri dönüşü yoktur. Elektrikli matkap türü aletlerin gürültü oranı 90 desibel civarındadır. Eğlence merkezleri 105, otomobil içindeki ses düzeneği 120 desibele kadar çıkabilir. Çok yakınınızda patlayan bir silahın sesi 140 desibel ile ağrı eşiğini de aşıyor demektir. Birçok kişi gürültülü bir ortamda bulunduktan sonra birkaç günlüğüne işitme eşiğinde iniş çıkışlar yaşayabilir. Bu durumdan kurtulmak için sessiz bir ortama gidip kulakların duyarlılığını yeniden kazanmasını beklemek ve geçici eşik değişimlerine yol açacak gürültüden kaçınmak gerektiği belirtiliyor.

Gürültünün derecesine ve gürültüye maruz kalma süresine göre vücutta çeşitli fizyolojik ve psikolojik etkiler oluşur. Bu etkiler; işitme kaybı, kan basıncında ve bazı hormonların salgılanmasında artış, baş dönmesi, nabız hızlanması, genel vücut direncinde düşme, hamilelik döneminde gürültüye maruz kalanlarda ölü doğumlarda artış, erkeklerde canlı sperm sayısında azalma, kaygı, depresyon, saldırganlık, sosyal iletişimde bozulma, korku, tedirginlik, yorgunluk, konsantrasyon bozuklukları, motivasyonda ve verimlilikte azalma, sinirlilik, stres vb. şeklinde sıralanabilir

Medyadan

Ders Zilinin Yerine “Işıklı Sistem”

Bursa Karacabey Sadık Yılmaz Ticaret Meslek Lisesinde, okul zilinin gürültü kirliliğine yol açması nedeniyle “Eğitimde Zaman Yönetimi ve Zilsiz Okul Projesi’’ kapsamındaki uygulamayla okuldaki zil kaldırılarak ders giriş ve çıkışlarında trafik ışıklarını andıran “Işıklı Otokontrol Sistemi’’ uygulanmaya başlandı. Bu sisteme göre okulda artık zil sesi kullanılmıyor. Zil yerine sınıflara kantin, bahçe, koridor, öğretmenler odası gibi okulun içindeki ve dışındaki pek çok yere kırmızı, sarı ve yeşil renklerden oluşan ışıklar asıldı. Buna göre yeşil ışık teneffüsü, kırmızı ışık derse girişi, sarı ışık ise hazırlık yapmayı işaret ediyor. Teneffüs zamanı yeşil, ders zamanı kırmızı ışık yanıyor. Sarı ışık yanınca ise öğrenciler ders ya da teneffüs için hazırlık yapıyor. Öğrenciler yanan ışığa göre hareket ediyor. Okul müdürü A. T. yaptığı açıklamada, öğrencilerde sorumluluk bilinci oluşturmak, otokontrol ve öz disiplini geliştirmek, okul zillerinden kaynaklı ses ve gürültü kirliliğini önlemek amacıyla böyle bir proje başlattıklarını söyledi. Başlangıçta öğrencilerin uyum konusunda sıkıntı yaşadığını dile getiren T. “Ancak kısa sürede alıştılar. Sistem sayesinde öğrencilerimize dersin zamanla sınırlı olmadığı bilincini aşılamayı hedefliyoruz. Öğrenciler böylece zile koşullanmayarak kendi bilinciyle derse girmeye başladı. İlerleyen zamanlarda ışık sisteminin de kaldırılarak tamamen öğrenci odaklı, yüksekokul ve üniversitelerde olduğu gibi bir sistem oluşturmak istiyoruz.’’ diye konuştu.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

10. Sınıf Tuna Matbaacılık Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 146 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!