Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Biyoloji Tuna Matbaacılık

10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 159 Cevapları Tuna Matbaacılık

10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Tuna Matbaacılık Sayfa 159 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 159 Cevapları Tuna Matbaacılık

Hızla ilerleyen sanayileşme, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan türlerin sayısındaki artış, doğal kaynakların hızla tükenmesi ve bunların üzerinden katlanarak artan nüfus, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin çevresel konulardaki endişelerini artırmaktadır. Çevre sorunları artık yalnızca ülkelerin sorunu değil, bu gezegende yaşayan ve yaklaşık 7,14 milyarı aşan tüm insanlığın ortak sorunu olmuştur

Uluslararası bağlamda çevrenin korunması ve sürekliliğinin sağlanması ile ilgili çalışmalara verilebilecek ilk örnek Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Komisyonunca 1917 yılında yayımlanan “Brundtland (Bırandlınt) Raporu” olarak da bilinen “Ortak Geleceğimiz” raporudur. Bu rapor çevre sorunları konusunda farkındalığı arttırmak için başlatılmıştır. “Ortak Geleceğimiz” raporu kaynakların aşırı kullanımına, çevre kirliliğine ve temiz enerji kaynaklarının kullanımının önemine dikkat çekmiştir. “Rio Deklarasyonu”, Haziran 1992 Rio Çevre ve Kalkınma Konferansı’nın önemli çıktılarındandır. Bu deklarasyon ilkelerinin uygulama belgesi niteliğinde olan “Gündem 21”, Dünya Çevre ve Kalkınma Komisyonu Raporu olan “Ortak Geleceğimiz”in devamı ve tamamlayıcısı niteliğindedir. Gerek komisyonun tespitleri gerekse Gündem 21’in önerileri gücünü yapılan araştırmalardan ve yaşanan olaylardan almıştır. Rio Zirvesi’nin sonuç belgeleri daha sonra düzenlenen bütün Birleşmiş Milletler (BM) toplantılarının gündemini de etkilemiştir. Dünya Nüfus ve Kalkınma Konferansı (Kahire,1994), Dünya Sosyal Kalkınma Zirvesi (Kopenhag, 1995), İkinci İnsan Yerleşimleri Konferansı-Habitat II (İstanbul, 1996), Binyıl Zirvesi (New York (Niv York), 2000), Birleşmiş Milletler Dünya Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi (Johannesburg (Cohanısbörg), 2002), Birleşmiş Milletler Global İnsan Kalkınma Programı (Cape Town (Keyp Tavn), 2006) bunların başlıcalarıdır.  Türkiye’de 1970’li yıllardan sonra çevre olgusuna yavaş yavaş kalkınma planlarında yer verilmeye başlanmış ve çevre ile ilgili yasa, yönetmelik, tüzükler çıkarılmıştır. İdari kademelerde çevresel sorunların çözülebilmesi için örgütlenme ve yasal düzenlemelere gidilmesinin yanında birçok üniversitenin bu konuda eğitim vermesi sağlanarak bilimsel seviyede çalışmalar yapılmaya başlanmıştır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

10. Sınıf Tuna Matbaacılık Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 159 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!