Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Biyoloji Tuna Matbaacılık

10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 170 Cevapları Tuna Matbaacılık

10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Tuna Matbaacılık Sayfa 170 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 170 Cevapları Tuna Matbaacılık

TTGV (Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı) tarafından yürütülen bir projeyle Seyhan Havzası’nda, sanayide temiz üretim ve ekolojik verimlilik kapasitelerinin geliştirilmesi, pilot uygulamaların yapılması ve bu uygulamaların ulusal bazda yaygınlaştırılması hedeflenmiştir. Gıda, içecek, kimya, tekstil ve metal işleme sektörlerinden farklı büyüklüklerdeki 6 firmada gerçekleştirilen uygulamalarla yaklaşık 784.550 m3/yıl su tasarrufu sağlanmıştır. Bunun yanı sıra enerji tasarrufu, ürün ve üretim kalitesinde artış, tehlikeli kimyasalların arıtılması gibi farklı kazanımlar da sağlanmıştır.,

TEMA tarafından Kaçkar Dağlarında uygulanan bir projeyle doğayı koruyarak kalkınmanın mümkün olduğu ortaya koyulmuştur. Bu kapsamda yönetim planları ve stratejiler hazırlanmış, yöre insanına alternatif geçim kaynakları sağlanmıştır. Yapılan çalışmalar sonucunda bölge halkının yakacak odun tüketimi %10 azalmış, halkın %17’si modern yalıtım tekniklerinden bir ya da birkaçını kullanmaya ve %18’i projeyle önü açılan ek gelir kaynaklarından faydalanmaya başlamıştır. Bölge için katılımcı ve sürdürülebilir turizm kalkınma stratejisi ve yerel turizm ürünleri de geliştirilmiştir.

2008 yılında WWF-Türkiye öncülüğünde Konya Havzası’nda “Modern Sulama Projesi” çerçevesinde şeker pancarı ve buğday ekimi yapılan toplam 46 dekar alanda pilot modern sulama uygulamaları yapılmıştır. Yaklaşık 200 çiftçinin katıldığı çalışmalar sonucunda eski yöntemle sulamaya kıyasla su, enerji ve gübre kullanımında sırasıyla %47, %58 ve %26 oranlarında tasarruf sağlanmış; verimlilikte ise %28 artış gerçekleşmiştir. Devam eden proje kapsamında toplam 175 dekar alanda gerçekleştirilen pilot uygulamalarla gübre kullanımında %29, su ve enerjide ise %50’ye varan tasarruf sağlanmış, verimlilik %36 artmıştır.

BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞİN ÖNEMİ

Dünya üzerinde milyonlarca canlı türü yaşamaktadır. Bu canlıların tümü, biyolojik çeşitliliği oluşturur. Biyolojik çeşitlilik genetik çeşitlilik, tür ve ekosistem çeşitliliği olmak üzere üç farklı unsuru içerir. Genetik çeşitlilik aynı türe ait bireyler arasındaki farklılığı, tür çeşitliliği belli bir bölgedeki farklı türleri ifade etmektedir. Ekosistem çeşitliliği ise canlıların yaşadığı farklı ekosistemleri ve ekosistemlerde gerçekleşen olayların (etkileşimler, süreçler gibi) çeşitliliğini anlatmaktadır. Biyolojik çeşitlilik, ülkelerin doğal zenginliklerinden biridir.

Biyolojik çeşitliliğin bir parçası olan insan, doğayı ve canlıları kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaktadır. Geçmişte bu davranış çok büyük bir sorun olarak algılanmamaktaydı. Ancak günümüzde doğal kaynakların hızla tükenmeye başlaması insanın bu davranışının sorgulanmasına yol açmıştır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

10. Sınıf Tuna Matbaacılık Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 170 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!