Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Biyoloji Tuna Matbaacılık

10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 175 Cevapları Tuna Matbaacılık

10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Tuna Matbaacılık Sayfa 175 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 175 Cevapları Tuna Matbaacılık

Ülkemizde yetişen bitki ve hayvanlardan beslenme, sağlık, tıp, eczacılık, tekstil ve peyzaj gibi farklı alanlarda yararlanılmaktadır. Örneğin sığla ağacının gövdesinden elde edilen bir madde eczacılıkta ve kozmetikte kullanılmaktadır. Çiğdem bitkisinin yumruları besin olarak kullanılabildiği gibi bazı türlerinden safran elde edilmektedir. Yabani karanfil, bahçe düzenlemelerinde; dam koruğu, peygamber çiçeği, kekik, ıhlamur, ısırgan, ebegümeci, çörek otu vb. bitkiler tedavi amaçlı kullanılabilmektedir. Kekik, çörek otu gibi bitkilerden baharat olarak da faydalanılmaktadır. Hayvanlardan da çeşitli amaçlarla yararlanılmaktadır. Örneğin Ankara keçisinden elde edilen tiftik, tekstil; et ve süt gıda; gübre ise tarım alanında kullanılmaktadır. İnci kefalinden ise besin amaçlı yararlanılmaktadır

Doğadaki tüm canlılar belli bir ekolojik denge içinde yerini almıştır. Her canlının doğada kendine özgü bir yaşam biçimi ve işlevi vardır. Bu denge içinde bir canlı türü yok olduğu zaman, yaşamını birbirlerine bağlı olarak sürdürmek zorunda olan pek çok canlı türü de (buna insan da dâhil olmak üzere) ya yok olmakta ya da form değiştirmektedir. Doğada canlılar bir zincirin halkaları gibi birbirine bağlıdır. Zincirin bir halkası koptuğu zaman, zincirin içindeki bütün canlıların hayatı tehlikeye girer. Bu nedenle biyolojik çeşitliliği korumak için üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz. Ekosistemin doğal işleyişine saygı göstermeli ve müdahaleden kaçınarak gerekli tedbirleri almalıyız.

Medyadan

Fotoğraflarla: Nesli Tükenen Hayvanlar

ABD’li vahşi doğa fotoğrafçısı Joel Sartore (Coel Sartar), nesli tükenen hayvanları kurtarmak için onların etkileyici fotoğraflarını çekiyor. Joel Sartore, eşi Kathy’ye (Keti) meme kanseri teşhisi konduğunda 15 yıldır bir dergi için vahşi doğa fotoğrafçılığı yapıyordu. Üç çocuğu da olan Sartore, karısının radyasyon ve kemoterapi tedavisi sırasında ona yardımcı olabilmek için işinden bir yıl izin aldı. Dünyayı dolaşıp fotoğraf çekmeye ara verdiği bu zamanda şimdiye kadar yaptıklarının yarattığı etkiyi düşünmek için zamanı oldu. Sartore “Nesli tükenen hayvanların durumunun iyiye gitmediğini gördükçe bunu değiştirmek için ne yapabileceğimi düşünmeye başladım.” diyor. Sartore “Eğer hayvanlarla göz teması kurarsak fotoğraflarını dikkatimizi dağıtmayan bir plana yerleştirerek çekersek ve bütün hayvanların boyutları eşit olursa mesela bir fare, bir fil kadar kocaman ve harika gözükürse insanların nesli tükenen hayvanların durumuyla daha çok ilgileneceğini düşündüm.” diyor. Sartore, eşi iyileşince tekrar yakınlarındaki hayvanat bahçelerinde fotoğraf çekmeye başladı. Dergi çalışanları da ona eşlik ederek set kurmasına yardım etti. “Genelde hayvanlar öğle yemeklerini yemeye geldiklerini sanıyorlar, öyle de oluyor ama aynı zamanda ben fotoğraflarını çekiyorum.” Şimdiye kadar 40 ülkede 6 bin türün fotoğrafını çeken fotoğrafçı, “Fotoğraflarını çektiğim çoğu hayvan, esaret altında doğup büyümüş oluyor ve bakıcıları hayvanların duygu durumlarını gayet iyi biliyor.” diyor.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

10. Sınıf Tuna Matbaacılık Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 175 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!