Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Biyoloji Tuna Matbaacılık

10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 25 Cevapları Tuna Matbaacılık

10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Tuna Matbaacılık Sayfa 25 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 25 Cevapları Tuna Matbaacılık

Medyadan

Çevresel Etmenlerin Kanser Riski Üzerindeki Etkisi

Genler birçoğumuzun kaderini belirliyor olabilir ancak hastalıkların ve özellikle de kanserin oluşmasında kötü genlere sahip olmak kadar, hatta daha fazla çevreyle ilgili faktörler de rol oynuyor. New York’taki (Ni York’taki) Stony Brook (Sitoni Brok) Üniversitesi Kanser Merkezi’nin Başkanı Doktor Yusuf Hannun’a göre, kötü genler ve DNA mutasyonları, aslında kanserin oluşmasında çevresel faktörler kadar önemli rol oynamıyor. Hannun, daha da önemlisi, sigara dumanına maruz kalmak, yani pasif içicilik ve kırmızı et yemenin kansere yol açtığını söylüyor. Yeni araştırmaya göre, kanser vakalarının yüzde 70 ile 90 kadarı, dış etkilere bağlı gelişiyor. Yüzde 10’la 30 kadar kanser vakası da genlerdeki mutasyon oranına bağlı. Hannun ve ekibi, çok karmaşık yöntemler kullanarak bu sonuca vardı. Araştırma sonuçları Na- ture (Neyçır) dergisinde yayınlandı. Kullanılan yöntemler arasında bilgisayar modellemesi, nüfus yapısı ve genetik değerlendirme de bulunuyor. Uzmanlar, vücudun farklı yerlerindeki kök hücreleri incelediler ve bunların nasıl bölünüp bozulduğunu incelediler. İnceleme sonunda, araştırmacılar, gen bozulmalarının sanıldığı kadar büyük bölümünün kansere yol açmadığı sonucuna vardı.

Araştırma heyeti ayrıca deneklerin yaşamak için yer değiştirmelerinin kanser riski üzerinde ne kadar etkili olduğunu inceledi ve dış faktörlerin kanser nedeni olma riskinin daha büyük olduğunu gördü. Bu yıl Science (Sayns) dergisinde yayınlanan bir başka araştırmanın sonuçları, kanserin kötü genler yani gen bozulmaları yüzünden başladığını gösteriyordu. Bu yeni araştırma tam tersi bir sonuç verdi. New York’taki Stony Brook Üniversitesi Kanser Merkezi’nin Başkanı Doktor Yusuf Hannun, kötü gene sahip olmanın ya da genlerde bozulma olmasının kanser nedeni olduğunu ancak bunun tek neden olmayabileceğini vurguluyor. Hannun’a göre, dış etkilerin kansere yol açma oranı ve riski daha fazla. Sigara içmek, kırmızı et yemek gibi büyük kanser riskleri bu alışkanlıklardan vazgeçilerek önlenebilir. Uzmanlar bu alışkanlıkları sağlık için çok tehlikeli buluyor.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

10. Sınıf Tuna Matbaacılık Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 25 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!