Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Din Kültürü Gezegen Yayıncılık

10. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 53 Cevapları Gezegen Yayıncılık

10. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Gezegen Yayıncılık Sayfa 53 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 53 Cevapları Gezegen Yayıncılık

Gençlerin İslam davetine verdikleri bu katkılardan dolayı Hz. Peygamber (s.a.v.) de onlara ayrı bir önem vermiş, onların kendi ilgi alanlarında yetişmesinde büyük gayret göstermiştir. Kimilerinin ilimde, kimilerinin eğitim ve öğretimde, kimilerinin de yöneticilik ve komutanlıkta beceri ve kabiliyetlerini geliştirebilmeleri için önlerindeki bütün engelleri kaldırmıştır. Örneğin Kur’an-ı Kerim ayetleriyle karıştırılabilece- ği endişesiyle hadislerin yazılmasını yasakladığı bir zamanda, ilk Müslüman gençlerden Abdullah b. Amr b. el-Âs’a (r.a.) bu konuda özel bir izin vermiştir. Hz. Peygamber’in (s.a.v.) kendilerine sağladığı imkânları en güzel şekilde değerlendiren gençlerin her biri de belli alanlarda kendilerini geliştirdiler. Hz. Peygamber de (s.a.v.) bu gençleri en önemli görevlerde vazifelendirdi.

Örneğin vahiy kâtiplerini genellikle gençler arasından seçti. Onlardan İslam’ı öğretmek için öğretmenler görevlendirdi. Çoğu yaşlı sahabilerden oluşan ordulara gençleri komutan yaptı. Sonuç olarak Hz. Muhammed’in (s.a.v.) İslam’ı tebliğ etme sürecinde gençler önemli rol oynamışlardır. Hz. Peygamber’in (s.a.v.) en zor anlarında onunla beraber olmuş, İslam’ın yayılışına katkı sağlamışlardır. Hz. Peygamber de (s.a.v.) onlardaki yetenekleri görmüş ve onların iyi yetişebilmeleri için gerekli imkânları onlara sunmuştur. Bu gençler daha onun zamanında iken çok önemli görevlere atanmış ve bu vazifelerini en iyi şekilde yerine getirmişlerdir. Hatta Hz. Peygamber’in (s.a.v.) vefatından sonra da içlerinden önemli yöneticiler, âlimler, hâkimler, öğretmenler ve ülkeleri fetheden komutanlar çıkmıştır.

Etkinlik

Hz. Muhammed (s.a.v.) sizce genç sahabilerle iletişiminde nelere dikkat etmiştir? Arkadaşlarınızla değerlendiriniz.

  • Cevap: Hz. Peygamber de, çevresindeki insanlarla canlı bir iletişim içinde ol­muş, yanına gelene iyi davranmış, gelmeyenleri de ziyaret ederek mesajını ulaştırmaya gayret etmiştir. O’nun panayırları dolaşması ve Taif’e gidişi de iletişim amaçlı olmuştur. Ayrıca, misafirperverlik ve misafire ikramda bulunma, gelmeyene gitme, ilişkiyi kesmeme, hasta ziyaretinde bulunma, cenazelere katılma O’nun günlük işleri ve tavsiyeleri arasındadır. Yahudilerden Hz. Peygamber’e hizmet eden bir çocuk vardı. Hastalanınca onun ziyaretine gitti. Baş ucuna oturdu ve bu esnada onun Müslüman olmasını arzuladığını bildirdi. Çocuk yanı başındaki babasına bakınca, babası da Hz. Peygamber’e uymasını istedi ve çocuk Müslüman oldu.

10. Sınıf Gezegen Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 53 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!