Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Din Kültürü Gezegen Yayıncılık

10. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları Gezegen Yayıncılık

10. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Gezegen Yayıncılık Sayfa 76 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları Gezegen Yayıncılık

İslam, aile kurumunun korunması ve devamlılığı üzerinde de önemle durur. Kur’an’da öncelikle “… Onlar sizin için birer elbise, siz de onlar için birer elbisesiniz.”’10, buyrularak eşlerin birbirlerinin koruyucuları olduğuna dikkat çekilir. Aile, güven üzerine kurulur. Ailenin devamında ve korunmasında en önemli husus, eşlerin birbirlerine karşılıklı güvenleri, saygı ve sevgi duymalarıdır. Bu nedenle İslam, eşlerin güveni yok edici davranışlardan kaçınmalarını öğütler. Ailenin üzerine kurulduğu güveni yok eden en kötü davranış ise eşlerin birbirini aldatmalarıdır. Bu nedenle Kur’an’da eşlerin iffetlerini korumaları emredilir. Hz. Peygamber de (s.a.v.) ailenin korunup devam ettirilmesine yönelik uyarılarda bulunur. O, “Sizin en hayırlınız, ailesine karşı en hayırlı olandır. Ben de aileme karşı hayırlı olanım…” hadisiyle ailenin devamı için gerekenlerin yapılmasını öğütler. “Allah’ın helal kıldığı nahoş şey boşanmadır.” hadisiyle de artık yürütülmesi imkânsız hâle gelen aile kurumunun sonlandırılabileceğini, ancak önemli olanın evlilik ve aile kurumunun korunması olduğuna işaret eder. İslam dini, ailenin devamlılığı ve fonksiyonlarını yerine getirmesi açısından sağlıklı bir aile içi iletişimin önemini de vurgular. Bu bağlamda Kur’an-ı Kerim’de aile içi iletişim ve aile fertleri arasındaki ilişkinin sevgi ve saygı temeli üzerine kurulması öğütlenir. Bunun için öncelikle eşlerin birbirlerine iyi davranmaları istenir.

Aile içi iletişimde eşler arasında anlaşmazlıklar olması durumunda ise tarafların ancak konuşarak, yani iletişimi devam ettirerek sorunlarının üstesinden gelebileceklerine vurgu yapılır. Hatta eşlerin herhangi bir anlaşmazlıkta daha başlangıçta iletişimi kesmemeleri için, “Eğer karı-kocanın aralarının açılmasından korkarsanız, erkeğin ailesinden bir hakem ve kadının ailesinden bir hakem gönderin. Bunlar barıştırmak isterlerse Allah aralarını bulur. Şüphesiz Allah her şeyi bilen, her şeyden haberdar olandır.” ayetiyle de eşlerin iletişimini sağlayacak kişilerin aracı olabilecekleri belirtilir. İslam, insanların en hayırlısının eşleriyle iyi geçinenler olduğunu temel bir ilke olarak belirler. Hatta bu ilke, boşanma esnasında dahi geçerliliğini korur. Boşandıktan sonra da eşlerin birbirlerine iyi davranması öğütlenir.  Hz. Muhammed de (s.a.v.) aile içi iletişimde sevgi ve saygının temel alınması gerektiğini belirtir. Bunun için öncelikle, “Müminlerin iman bakımından en mükemmeli, ahlak yönünden en güzel olanıdır. En iyileri de eşlerine karşı en iyi davrananlardır.” buyurarak eşlerin birbirlerine iyi davranmalarını öğütler.

  • Cevap: Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır.

10. Sınıf Gezegen Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 76 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
unlike
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!