Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Felsefe Beceri Temelli Etkinlik

10. Sınıf Felsefe Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 146

10. Sınıf Felsefe Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 146 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Felsefe Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 146

3. Grup: Siyah Şapka
Siyah renk karamsarlığı simgeler. Olaya karamsar olarak bakanların oluşturduğu gruptur. Bu grup mülteci deneyiminin insan ve toplum yaşamındaki yıkımları, olumsuz sonuçları ele alıp ortaya koyan bir çalışma yapmalıdır.
Örnek: Dil bilmemek ortamdan soyutlanmalara neden olur, derste konuları anlayamaz ve başarısız olurlar, sosyal olarak dışlanırlar ve arkadaş edinemezler. Dil ve iletişim sorunlarının psikolojik ve toplumsal yaşamı olumsuz etkilediğine yönelik araştırma yaparak sınıfta sunulabilir.
4. Grup: Pembe Şapka
Pembe renk sakinliği ve mutluluğu simgesidir. Olaylara dinginlikle bakanların oluşturduğu gruptur. Bu grup mültecilerin hem kendilerine hem de sığındıkları toplumdaki bireylere olumlu katkılarını içeren bir çalışma yapılmalıdır.
Örnek: Ev sahibi olarak mültecilerle iletişim kurmalı ve onlara yardımcı olmalıyız. Biz de onların dilini öğreniriz. Böylece bir yabancı dil öğrenmiş oluruz. Sunum aşamasında öğrencilerin mülteci öğrencilerle empati kurulabilmesi için “Biz yardımsever bir milletiz. Şöyle düşünelim, diyelim ki siz mülteci olarak bizim sınıfa geldiniz. Ne hissedersiniz?” gibi sorularla sunum yapılabilir.
5. Grup: Yeşil Şapka
Yeşil renk tohumun filizlenmesinin ve yeniliklerin simgesidir. Olaya yukarıdaki şapkalardan farklı bakan ve yeni çözümler öneren gruptur. Bu grup soruna özgün görüşler ve çözümler üretebilecekleri bir çalışma yapmalıdır.
Örnek: Ev sahibi ve mülteci gençler kendi dillerindeki en sevdikleri şarkıları birbirlerine dinletebilir. Sözlerini çevrim içi sözlükten yararlanarak ve beden dili ile anlatmaya çalışabilir. Sesiz sinema günleri düzenleyerek beden diliyle de anlaşılabileceği sunulabilir.
6. Grup: Mavi Şapka
Düşünme sürecini gözler ve kurallara dikkat edilmesini sağlar. Bu grup olaya tüm yönleriyle bakmalı ve farklı bakış açıları getirebilecekleri çalışma yapmalıdır.
Örnek: Araştırma aşamasında diğer şapkalarla sürekli iletişim hâlinde olunup çalışmaları hakkında bilgi toplanabilir. Kendileri de araştırma yapabilir. Böylece tüm görüşler hakkında bilgi sahibi olunur. Etkinlik esnasında diğer şapkaların açıklamaları not edilip etkinlik sonunda sunulabilir.

Aşağıdaki değerlendirme sorularım öğrencilere yönelterek tartışmalarım sağlayınız.

a. Etkinlik konuya bakış açınızı değiştirdi mi? Açıklayınız.

  • Cevap: Bu etkinliği siz cevaplayabilirsiniz.

b. Ele alınan sorunun çözümüne yönelik orijinal fikirleriniz var mıdır?

  • Cevap: Bu etkinliği siz cevaplayabilirsiniz.

10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 146 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!