Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Felsefe Semih Ofset Yayınları

10. Sınıf Felsefe Semih Ofset Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 156

10. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Sayfa 156 Cevapları Semih Ofset Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Felsefe Semih Ofset Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 156

1. Metin analizi ifadesinden ne anlıyorsunuz?

  • Cevap: Felsefi metinleri anlamak ve felsefi metin yazabilmek felsefi okuryazar olma becerisini gerektirir. Öncelikle “İyi bir yazar iyi bir okuyucudur.” genellemesi felsefi okuryazarlık içinde geçerlidir. Felsefi okuma ve yazmada temel kural metni anlamak için felsefi metinlerin özelliklerini bilerek okumaktır. Felsefi metinler bizi en çok düşünmeye zorlayan ve sorgulamaya davet eden içeriklerdir. Bu nedenle etkin biçimde okunması gerekir. Etkin okuma metinle sürekli zihinsel bir ağ kurmayı gerektirir. Bu nedenle okuyucu bazen durup düşünmeli, bazen metne soru sormalıdır. Felsefi bir problemin tartışıldığı felsefi metinlerin yazılış amacı vardır. Bu amacı anlamak için parça ve bütün olarak metnin ne ifade ettiğini görebilmek önemlidir.

2. Felsefi bir metni diğer metinlerden ayıran nitelikler neler olabilir? Düşüncelerinizi paylaşınız.

  • Cevap: Felsefi metinler incelediği problemi ya da konuyu tüm yönlerini gözler önüne sermekle yükümlüdür. Bu yönler, farklı argümanlarla desteklenmiş olmalıdır. Felsefi metinlerde illa ki çözüm olacak diye kaide yoktur. Burada görüş bildiren filozofun kendi içinde tutarlı olan ve birçok argümanı öne sürerek, bir konu hakkında ki görüşünü kendi bakış açısıyla ifade etme şeklidir. Yine aynı şekilde diğer filozoflarda bu görüşe kendi karşı argümanlarını öne sürerek o görüşü çürütebilir. Dolaysıyla bir düşünce için doğru ya da yanlış demek biraz güçtür.

10. Sınıf Felsefe Semih Ofset Yayınları Ders Kitabı Sayfa 156 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!