Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Fen Lisesi Matematik

10. Sınıf Fen Lisesi Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 227

“10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Fen Lisesi Sayfa 227 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Fen Lisesi Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 227

1. Çokgen ve Temel Elemanları

n . 3,n ! N ve Aı, A2, A3, …,An bir düzlemin ardışık üçü doğrusal olmayan n noktası olmak üzere [A1A2], [ A2A3],[ A3A4],…, [ An-ıAn], [ AnAı] doğru parçalarının birleşimiyle oluşan kapalı şekle AıA2A3…An çokgeni veya n-gen denir.
Bir çokgende yalnız bir kapalı bölge vardır.
Aı, A2,…, An noktalarına çokgenin köşeleri
[Aı A2], [ A2 A3],[ A3 A4],…, [ An -1 An], [ AnAı] doğru parçalarına çokgenin kenarları denir. Çokgenler kenar sayısına göre adlandırılır. Üç kenarlı çokgene üçgen, dört kenarlı çokgene dörtgen ve n kenarlı çokgene n-gen adı verilir.

a, b ve d şekilleri birer çokgen iken c, ç ve e şekilleri çokgen değildir. Çünkü a, b ve d şekilleri tek kapalı bölgeye sahiptir. ç şeklinin iki kapalı bölgesi, c şeklinin her ardışık iki köşesini birleştiren noktalar kümesi doğru parçası ve e şekli kapalı olmadığından çokgen değildir (Şekil 5.1.1).

Bir çokgenin (Şekil 5.1.2) ardışık iki kenarının oluşturduğu açılardan iç bölgede kalanlara iç açı, iç açının komşu bütünleri olan açılara dış açı denir.
Bir çokgenin her bir iç açısının ölçüsü 180° den küçükse veya hiçbir kenarının uzantisı diğer kenarı kesmiyorsa çokgene dışbükey (konveks) çokgen (Şekil 5.1.3), en az bir kenarının uzantisı çokgeni kesiyorsa çokgene içbükey (konkav) çokgen denir (Şekil 5.1.4).
Bölümün konusu dışbükey çokgenler olduğundan çokgen kavramından dışbükey çokgen anlaşılacaktır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır. 

10. Sınıf Fen Lisesi Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 227 Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!