
“10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 186 Başak Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Başak Yayınları Sayfa 186
Antimikrobiyal etkileri 1924 yılında keşfedilmiş olan paraben- ler ise gıda sanayisinde reçelin, jölenin, şurubun ve kremaların yapımında; hububat ürünlerinde; bira ve peynir yapımında tercih edilmektedir (Görsel 4.46.a, b).
(Bütillenmiş hidroksianisol = BHA, bütillenmiş hidroksitoluen = BHT, gallatlar)
İstenmeyen kokuyu, aromayı, tat değişikliklerini, enzimatik kararmayı veya oksidasyona bağlı renk kaybını geciktirmek veya önlemek, yağlarda ve yağlı besinlerde acımayı önlemek, geciktirmek amacıyla kullanılır (Görsel 4.47). E vitamini ve askorbik asit (C vitamini) gibi doğal antioksidanlar ve BHA, BHT, gallatlar gibi sentetik antioksidanlar, kullanıldıkları besini havadaki oksijenin etkilerinden koruyarak sağlığa zararlı hâle gelmesini önler. Ayrıca raf ömrünü uzatarak ekonomik kayıpları ve vitamin kayıplarını da azaltır.
Tatlandırıcılar
Gıdaya tatlı tat vermek, gıdanın aromasını ve tadını daha cazip hâle getirmek için tercih edilir. Hem tatlı tadı isteyen hem de fazla enerji almak istemeyen tüketiciler ve tüketici beklentilerini karşılayarak kâr etmek isteyen üreticiler, tatlandırıcı kullanımını desteklemektedirler. Yapay ve doğal tadlandırıcılar bu sınıfa dâhildir. Tatlı bir lezzet vermenin yanında ticari önemi olan yapay tatlandırıcılara örnek olarak sakkarin, dulsin, aspartam ve ase sülfam-K verilebilir.
Doğal tatlandırıcılar ise karbonhidratlardan ibarettir.
Renklendirdiler
Gıdaya renk vermek, doğal rengi korumak ve kuvvetlendirmek, işlem sırasında kaybolan rengi kazandırmak veya renksiz olan bir ürünü renklendirmek amacıyla kullanılır.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
10. Sınıf Başak Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 186 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum