
“10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 34 Başak Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Başak Yayınları Sayfa 34
1 mol Fe atomu = 56 g’dır.
1 mol Fe atomu = NA tane Fe atomudur.
1 mol Fe atomu = 56 • NA akb’dir.
NK’da 1 mol Fe atomu * 22,4 L. Çünkü Fe NK’da katı hâldedir, gaz hâlde değildir.
1 mol NH3 molekülü = 17 g’dır.
NA tane NH3 molekülü = 17 g’dır.
NK’da 1 mol NH3 molekülü = 22,4 L’dir (NK’da NH3 gaz hâldedir.).
Oda koşullarında 1 mol NH3 molekülü = 24,5 L’dir.
1 mol NH3 molekülü 1 mol N atomu içerir.
1 mol NH3 molekülü 3 mol H atomu içerir.
1 mol NH3 molekülü NA tane N, 3 NA tane H atomu içerir.
1 mol NH3 molekülü = 17 • NA akb’dir.
1.3. KİMYASAL TEPKİMELER VE DENKLEMLER
Kâğıdın yanmasını, uzun süre kullanılmayan demir aletlerin paslanmasını (Görsel 1.6), ekmeğin küflenmesini, elmanın çürümesini (Görsel 1.7) hepiniz gözlemlemişsinizdir. Bu ve buna benzer pek çok olayda sizce ortak olan noktalar var mıdır?
Bu verdiğimiz örnekler birer kimyasal tepkime örneğidir. Bu olayların hepsinde de maddeler, kendi özelliklerini kaybederler. Kimyasal tepkimeler, günlük hayatımızda fark edelim ya da fark etmeyelim, sürekli gerçekleşen olaylardır. Örneğin, vücudumuzda gerçekleşen sindirim ve solunum da birer kimyasal tepkimedir. Peki, sizce kimyasal tepkime ne demektir?
Kimyasal tepkime, bir ya da birkaç maddenin yeni madde veya maddelere dönüşmesi işlemidir. Diğer bir deyişle kimyasal tepkime, kimyasal değişmenin meydana geldiği bir olaydır.
Kimyasal tepkimeler, denklemlerle ifade edilirler. Denklemler, kimyasal tepkimelerin kısaca yazılmasına yardımcı olur. Örneğin,
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
10. Sınıf Başak Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 34 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum