Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Kimya Anadol Yayıncılık

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 142 Cevapları Anadol Yayıncılık

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Anadol Yayıncılık Sayfa 142 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 142 Cevapları Anadol Yayıncılık

İçerisinde Polimer Malzeme Kullanılan Oyuncak, ve Tekstil Ürünlerinin Zararları

Üretim ve kullanım kolaylığı, dayanıklılık ve düşük maliyet gibi bazı nedenlerden dolayı bazı oyuncak ve tekstil ürünleri polimer malzemelerden üretilir. Bu sayede çocukların kullanımına bağlı olarak çabuk bozulabilecek oyuncaklar daha dayanıklı hâle gelmektedir. Kullandığımız kıyafetlerin de çoğunda farklı oranlarda polimer elyaf bulunur. Bu polimer malzemelerin tekstil ürünlerine katılması hem maliyeti düşürür hem de doğal malzemelere göre daha uzun süreli kullanım kolaylığı sağlar. Fakat polimer malzemelerin bu özelliklerinin yanında bazı zararlı etkileri de olabilmektedir. Çocuklar oynarken oyuncaklara cilt ve ağız yoluyla temas ederler (Resim 4.1.18). Bu yüzden ulusal ya da uluslararası kalite standartlarına göre (Resim 4.1.19) üretilmeyen çocuk oyuncakları çocukların sağlığını tehdit etmektedir.

Çocuklar oyuncakları ağızlarına aldığında oyuncağın üretildiği polimer madde vücuda karışabilir. Hatta polimer malzemenin üretimi sırasında kullanılan bazı zararlı kimyasallar solunum yoluyla bile vücuda alınabilir. Oyuncaklardan kaynaklanabilecek bazı rahatsızlıklar şöyledir: Kanser, hormon sistemi rahatsızlıkları, obezite, göğüs hastalıkları, depresyon, göz ve cilt tahrişi, sinir sistemi hastalıkları. Tekstil ürünleri de sürekli bizimle temas hâlinde olduğu için içlerindeki eğer varsa zararlı maddeler deri ya da solunum yoluyla vücuda girmektedir. Tekstil ürünlerindeki zararlı maddeler kanser, hormon

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

10. Sınıf Anadol Yayıncılık Kimya Ders Kitabı Sayfa 142 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
2
angry
1
unlike
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!