Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Kimya Anadol Yayıncılık

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 63 Cevapları Anadol Yayıncılık

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Anadol Yayıncılık Sayfa 63 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 63 Cevapları Anadol Yayıncılık

ı. Örnek
Şeker ve su ile hazırlanan iki çözeltiden birincisinde 100 gram su ve 20 gram çözünmüş şeker, ikincisinde ise 200 gram su ve 30 gram çözünmüş şeker bulunmaktadır. Buna göre çözeltileri derişik ve seyreltik olarak sınıflandırınız.

1. Çözüm
Çözeltilerin birbirine göre derişik ve seyreltik olmalarını çözeltilerdeki çözünen madde oranına göre belirleriz. Bunun için bu oranları bulalım. I. çözeltide 100 gram su içinde 20 gram şeker çözünmüştür Buna göre şekerin suya oranı, II. çözeltide 200 gram su içinde 30 gram şeker çözünmüştür Buna göre şekerin suya oranı, Bulduğumuz değerlere göre I. çözeltideki şeker oranı daha büyüktür. Dolayısıyla I. çözelti, II. çözeltiye göre daha derişiktir.

Çözeltilerin özellikleri yorumlanırken ya da çözeltilerin karşılaştırmaları yapılırken genellikle derişimleri kullanılır. Çözetiler için kullanılan bu derişimler farklı türde olabilmektedir. Bunlardan ilk olarak yüzde derişimi inceleyelim.

Kütlece yüzde Derişim
Çözeltilerde, çözücü ve çözünenin türüne ve koşullara göre çözü- nen/çözelti oranları birbirinden farklıdır. Çözünen madde miktarının, çözeltinin madde miktarına oranına derişim denir. 100 birimlik çözeltideki çözünen madde miktarına yüzde derişim adı verilir. Eğer kütleler oranlanıyorsa kütlece yüzde derişim terimi kullanılır. Kütlece yüzde derişim, bağıntısına göre hesaplanabilir. Bağıntıda yer alan m kütleyi, C derişimi ifade eder.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

10. Sınıf Anadol Yayıncılık Kimya Ders Kitabı Sayfa 63 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
love
0
happy
0
clap
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!