Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Kimya Anadol Yayıncılık

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 96 Cevapları Anadol Yayıncılık

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Anadol Yayıncılık Sayfa 96 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 96 Cevapları Anadol Yayıncılık

bazların bu özelliği, tükettiğimiz bazı gıdalarda bulunan asidik maddeleri anlamamıza ya da sabun, deterjan gibi temizlik maddelerinin bazik maddeler içerdiğini söyleyebilmemize yardımcı olur. Peki, nitrik asit (HNO3), hidroklorik asit (HCl), sodyum hidroksit (NaOH), kalsiyum hidroksit (Ca(OH)2) gibi diğer asitleri ve bazları nasıl tanıyacağız? Asitler ve bazlar pek çok yöntemle tanınabildiği gibi bunlardan en pratik olanlardan biri indikatör kullanmaktır.

Asitler ve bazlarla etkileştiğinde çözeltilerde farklı renklerin oluşmasına neden olan maddelere indikatör adı verilir. Renk değişimi, indikatör maddenin asit ya da baz ile etkileşmesi sonucu oluşan maddeden kaynaklanır. İndikatör maddeler farklı olduğu için oluşan renkler de farklı olur. Bazı indikatörlerin asidik ve bazik ortamda oluşturduğu renkler Tablo 3.1.1’de verilmiştir.

Yukarıda örneklerini verdiğimiz kimyasal indikatörlerden başka bitkisel kaynaklı indikatörler de bulunmaktadır. Bu indikatörler doğal indikatörler olarak adlandırılır. Doğal indikatörlere çay, üzüm suyu, kırmızı lahana, kuşburnu, gül yaprağı, kiraz gibi bitkiler örnek verilebilir. Bu bitkilerin içerdiği maddeler asidik ve bazik maddelerle farklı renkler oluşturur. Örneğin çay, asitlerle açık kahverengi, bazlarla kahverengi; kırmızı lahana asitlerle pembe-kırmızı, bazlarla sarı-ye- şil; kuşburnu ise asitlerle kırmızı, bazlarla koyu yeşil renk oluşumunu sağlar. Bazı doğal indikatörlerin nasıl elde edildiğini Etkinlik 3.1.1’de öğrenelim.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

10. Sınıf Anadol Yayıncılık Kimya Ders Kitabı Sayfa 96 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
love
1
angry
0
happy
0
clap
0
confused
0
sad
0
unlike

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!