Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Kimya Meb Yayınları

10. Sınıf Kimya Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 194

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 194 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Kimya Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 194

• Şuruplara antimikrobiyal koruyucu maddeler eklenebilir.
• Doz hacmi önemli olduğu için belirtilen miktarda alınmalıdır.
• Toz hâlde olan ve suyla seyreltilen şuruplarda hazırlanma tarifine uyulmalıdır.

İğne

• Enjektör yardımıyla kas içine, damara, deri veya deri altına uygulanan steril çözeltilerdir (Görsel 4.1.35).
• Genellikle diğer ilaç formlarına göre hızlı etki gösterir.
• Diğer formlarda alınması ilacın etkisini azaltırsa tercih edilebilir. Örneğin bazı ilaçlar ağızdan alınırsa mide asidi tarafından yok edilir.

Merhem

• Etken maddenin dağıtıcı bir faz içinde bulunduğu ilaç formudur (Görsel 4.1.36).
• Cilt ve mukoza yoluyla alınır.
• Merhemler, yarı sert, genellikle sürüldüğü yüzeyde kolay dağılması için yağlı hâldedir.
• Krem şeklinde yarı katı emülsiyon, jel veya daha akışkan losyon hâlinde bulunabilir.
• Etken madde genellikle su içermez ve cilt salgılarıyla karışmaz. Teknolojik gelişmeler sayesinde ilaç endüstrisi hızla gelişmiştir. Bu şmeler ilaçların sentez, üretim ve dağıtım yöntemlerini hızlandır- tır. Modern ilaç bilimi sayesinde etkili antibiyotikler, aşılar ve ilaçlar tilmiştir. Bu ilaçlar kanser, yüksek tansiyon, kolesterol, şeker hasta- gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanılır. Fakat bu ilaçların aynı anda birçok yan etkisi olduğu unutulmamalıdır.

YANLIŞ VE GEREKSİZ İLAÇ KULLANIMININ ZARARLARI

İlaçlar istenmeyen tepkimelerin oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle ilaçların kullanım şekli, dozu ve gerekliliği oldukça önemlidir. Yanlış ve gereksiz yere ilaç kullanılması insan sağlığına zarar verir.

İlaçların vücutta istenmeyen tepkimelere neden olmaması için ilacın doktor tarafından reçete edilmiş olmasına, ilacın dozajına, dozaj aralıklarına, uygulanma şekline, saklanma koşullarına dikkat etmek gerekir.

İlacın Doktor Tarafından Reçete Edilmesi

Gereksiz veya reçetesiz ilaç alınmamalıdır. Hastalığın tanı ve tedavisi sadece uzman doktor tarafından yapılmalıdır. Doktor reçetesi dışında kişisel ilaç tedavilerine başvurulmamalıdır. Örneğin antibiyotiklerin gereksiz kullanımı mikropların direnç kazanmasına, yan etki görülmesine ve sağlık harcamalarının artmasına neden olur.

İlacın Dozajı

Doktor tarafından belirtilen dozajın altına ya da üstüne çıkılmama- lıdır. Doktorun ilaç dozajını yaş, kilo, böbrek, karaciğer ve diğer sağlık durumlarını dikkate alarak belirlediği unutulmamalıdır. İlaç yazan doktora gebelik, emzirme durumu, alerji, kronik hastalıkların varlığı ve başka ilaçların kullanımı gibi özel durumlar hakkında mutlaka bilgi verilmelidir.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

10. Sınıf Meb Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 194 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!