Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Kimya Pasifik Yayınları

10. Sınıf Kimya Pasifik Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 147

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 147 Cevapları Pasifik Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Kimya Pasifik Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 147

Açığa çıkan ısı, özellikle sülfürik asitte çok yüksek olduğu için çözeltiyi kaynatabilir. Canlı dokuları yakabilir. Kaynayan çözelti, asidin çevreye sıçramasına neden olabilir. Bulunduğu kap ısıya dayanıklı değilse kap ısıdan zarar görür. Bu nedenle diğer asitler gibi sülfürik asit, fosforik asit ve asetik asit üzerine su eklenmemeli, sulandırma (seyreltme) işlemi suya asit eklenerek yapılmalıdır. Sülfürik asit, fosforik asit ve asetik asit sulu ve nemli ortamda bırakılmamalıdır. Çünkü sülfürik asit gibi fosforik asit ve asetik asit de bulunduğu ortamda nem (su) çeker. Sülfürik asit, birçok organik madde ile etkileştiği ve çözünürken ısı açığa çıkardığı için tıkanmış mutfak lavabolarını açmakta kullanılır. Piyasada bu amaçla lavabo açıcı olarak da satılır.
Yukarıda açıklanan özelliklere göre sülfürik asit, fosforik asit ve asetik asit üzerine su dökülmemelidir. Bu asitler kullandıktan sonra bulundukları kapların ağzı sıkıca kapatılmalı, bunların cilt ve göze temasından sakınılmalıdır. Çünkü bu asitler, ciltten de su çeker ve ısı açığa çıkarır. Böylece dokuları aşındırır ve yakar. Ayrıca diğer tüm asitler gibi bunlar da kanalizasyona karışan giderlere dökülmemelidir. Neden?

  • Cevap: İnsan sağlığı ve çevre temizliği için.

10. Sınıf Pasifik Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 147 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!