Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Kimya Pasifik Yayınları

10. Sınıf Kimya Pasifik Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 72

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 72 Cevapları Pasifik Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Kimya Pasifik Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 72

28. Bir öğrenci kimyasal tepkimede sınırlayıcı bileşeni arkadaşına yukarıdaki örneği vererek açıklıyor. Buna göre sınırlayıcı bileşen nedir? Artan madde hangisidir? Sınırlayıcı bileşen neye göre tespit edilir? Buna göre, 10 teker ve 6 bisiklet gövdesinden kaç tane bisiklet yapılabilir?

  • Cevap:  Sınırlayıcı bileşen bisiklet gövdesidir. Teker artar. 5 bisiklet yapılabilir.

29. 2Al(k) + 3MnO(k) → Al2O3(k) + 3Mn(k) tepkimesine göre 2,7 g AI’dan 8 g Mn elde ediliyor.
Buna göre, tepkimenin verimi nedir?
(Mn: 55 g mol-1, Al: 27 g mol-1, O: 16 g mol-1)

  • Cevap: %97

B. Aşağıdaki ifadelerde verilen boşlukları kavramlardan uygun olanı ile doldurunuz. (Kavramlar birden fazla kullanılabilir.)

  • Cevap:

alüminyum klorür, 22,4, oluşum, bir, iki, ürün, analiz, karbon dioksit, oksijen, ayrışma, sentez, 11,2, sabit, 4, bağıl atom kütlesi, 3, karmaşık, yanma, verim, bağıl molekül kütlesi, sınırlayıcı, katlı, iyot

1. Bir tepkimede girenlerin kütleleri toplamı ürün kütleleri toplamına eşittir.
2. Bir bileşiği oluşturan elementlerin kütleleri arasında sabit bir oran vardır.
3. CO ve CO2 bileşiklerinde aynı miktar karbon ile bileşen oksijen kütleleri arasındaki oran katlı oran olarak belirtilir.
4. Al ve C’un tepkimesinden AI4C3 (alüminyum karbür) oluşmaktadır. Bu tepkime denkleştirildiğinde Al’un katsayısı 4 olur.
5. Alüminyum klorat ısıtıldığında alüminyum klorür ve oksijen oluşur. Bu tepkime analiz(ayrışma) tepkimesidir. Çünkü bir maddeden iki farklı madde elde edilmiştir.
6. Fosfor iyot ile tepkimeye girerek fosfor triyodür oluşturuyor. Bu tepkime sentez(oluşum) tepkimesidir. Çünkü iki farklı madde birleşerek daha karmaşık yapıda bir madde oluşturmuştur.
7. Metan (CH4) oksijenle birleştiğinde karbon dioksit; su buharı ve enerji elde edilir. Bu tepkime yanma tepkimesi olarak adlandırılır.
8. Kalsiyum karbonatın formülü CaCO3 şeklindedir. Kalsiyumun bağıl atom kütlesi 40 u, karbonun bağıl atom kütlesi 12 u, oksijenin bağıl atom kütlesi 16 u’dur. 3 mol CaCO3 ayrıştığında bir mol CaO ve bir mol CO2 oluşur. Oluşan CO2 gazının normal koşullardaki hacmi 22,4 litredir.

10. Sınıf Pasifik Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 72 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
clap
1
love
1
unlike
0
happy
0
confused
0
sad
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!