Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Matematik Beceri Temelli Etkinlik

10. Sınıf Matematik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 40

10. Sınıf Matematik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 40 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Matematik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 40

Güneş enerjisi hem doğa dostu hem de ekonomik olması nedeniyle son yıllarda sıkça tercih edilen bir enerji haline gelmiştir. Kullanım alanlarının ilk sıralarında güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürmeye yarayan güneş panelleri yer almaktadır. Ev tipi ortalama bir güneş paneli güneş aldığı bir saatte yaklaşık 375 watt enerji üretir. Ancak çeşitli sebeplerle kullanım aşamasına geçemeden bu enerjinin %20 kadarlık bir kısmında kayıp yaşanır. Ahmet Bey evinde kullandığı elektronik aletlerin enerji ihtiyaçlarının listesini çıkararak aşağıdaki tabloyu oluşturmuştur.

Ahmet Beyin evinde bir günde buzdolabı 24 saat, TV 6 saat, bilgisayar 2 saat, çamaşır makinesi 1 saat, bulaşık makinesi 1 saat ve 3 tane led ampul yedişer saat kullanılmaktadır. Tüm bu elektrikli aletlere enerji aktarımı sırasında ayrıca %14 lük bir enerji kaybı olmaktadır. Ahmet Bey’in yaşadığı şehrin yıl içinde aylara göre ortalama günlük güneş alma süresi şekildeki grafikte verilmiştir.

Meskenlerde kullanılan elektrik ücretinin 0,1 krş/watt olduğu bu şehirde Ahmet Bey evindeki, x saat güneş alınan bir günde y = f( x) wattlık kullanılabilir enerji üreten panelden elde edilen elektrik günlük elektrik giderinde g( y) TL bir azalma sağlamaktadır.

Yukarıda verilen bilgilere göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. 28 gün süren şubat ayında Ahmet Bey’in güneş paneli sayesinde aylık elektrik giderindeki azalma kaç Türk Lirası olmuştur?

  • Cevap:

2. Güneşin bolca görüldüğü Temmuz ayında gelen fatura, Kasım ayına kıyasla Ahmet Bey’in toplamda kaç saatlik bilgisayar kullanımını bedava olarak yaptığını gösterir?

  • Cevap: Temmuz ayında günlük ortalama güneş alma süresi 7 saat iken kasım ayında bu süre 5 saattir. Aradaki 2 saatlik fark güneş panelinin enerji üretiminde günlük 2 ■ 375 • 0,8 = 600 watt, aylık
    600 • 30 = 18000 watt enerji demektir.

Bilgisayar için enerji akatarımındaki kayıp da düşünüldüğünde 1 saatlik enerji ihtiyacı 90 • 100/86 = 105 watt olur ve 18000 watt fark ile yaklaşık 171 saatlik bilgisayar kullanımını bedavaya getirir.

10. Sınıf Meb Yayınları Matematik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 40 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!