“10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 52 Miray Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Miray Yayınları Sayfa 52
1. (2! + 3!)! + 9! /(2!-3!)1 + 11! işleminin sonucu kaçtır?
A) 1/640
B) 1/720
C) 1/860
D) 1/1287
E) 1/1300
Cevap: D
2. C(n, 2) + P(n, 2) = (n + 1)!/(n-1)! eşitliğini sağlayan n kaçtır?
A) 3
B) 4
C) 5
D) 6
E) 7
Cevap: C
3. DİYALOG sözcüğündeki harfleri kullanarak Dİ ile başlayan, anlamlı ya da anlamsız 7 harfli kaç harf dizilimi oluşturulabilir?
A) 120
B) 122
C) 132
D) 140
E) 145
Cevap: A
4. 10 kişilik seyahat grubundaki kızlardan seçilecek ikişerli grupların sayısı, erkeklerin sayısına eşittir. Bu grupta kaç kız vardır?
A) 3
B) 4
C) 5
D) 6
E) 7
Cevap: B
5. A = {0,1, 2, 3, 4} kümesinin elemanlarını kullanarak 200’den büyük, 3 basamaklı, rakamları farklı kaç sayı yazılabilir?
A) 35
B) 36
C) 37
D) 38
E) 39
Cevap: B
6. 0,1, 2, 3, 4, 5 rakamları kullanılarak 4 basamaklı, 5’in katı olan, rakamları farklı kaç sayı yazılabilir?
A) 106
B) 107
C) 108
D) 109
E) 110
Cevap: C
7. 3 fizik, 3 kimya ve 4 matematik kitabı, aynı türden kitaplar bir arada ve matematik kitapları ortada olmak koşuluyla bir rafa kaç değişik biçimde yerleştirilebilir?
A) 1652
B) 1690
C) 1702
D) 1712
E) 1728
Cevap: E
8. Bir grup arkadaş, iki koltuğa, 42 farklı şekilde oturabiliyor. Bu grup 3 koltuğa kaç farklı biçimde oturabilir?
A) 205
B) 208
C) 210
D) 220
E) 225
Cevap: C
9. 4 öğretmen ve 3 öğrenci bir sırada oturacaklardır. Sağ ve sol başta oturanların öğretmen olması ve öğrencilerin hep yan yana olması koşulu ile bu 7 kişi kaç farklı şekilde oturabilir?
A) 430
B) 432
C) 434
D) 436
E) 438
Cevap: B
➜ ÇÖZÜMLÜ CEVAP KAĞIDI (1)
➜ ÇÖZÜMLÜ CEVAP KAĞIDI (2)
➜ ÇÖZÜMLÜ CEVAP KAĞIDI (3)
10. Sınıf Miray Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 52ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok