

10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Miray Yayınları Sayfa 60

“10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 60 Miray Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Miray Yayınları Sayfa 60
f fonksiyonunu, “Şekil 2”de gösterildiği gibi sıralı İkililerin kümesi şeklinde yazabiliriz. Bu sıralı İkililerin birinci bileşenlerini f fonksiyonunun tanım kümesinin elemanları, ikinci bileşenlerini ise bu elemanların eşleştiği görüntü kümesinin elemanları oluşturur. O hâlde “Şekil 1 ”de şema ile gösterilen f fonksiyonunu liste biçiminde, f = {(a, 2), (b, 3), (c, 4), (d, 5)} şeklinde gösterebiliriz.
Örnek
A = {-2,1,3}, B = {-5, -3, -1}, C = {-8, 5,10} ve D = {-2,-1,3,4} olmak üzere;
j a.f,: A — B, f1={(-2,-1), (1,-5), (3,-3)}
İ b. f2: C -* D, f2 = {(—8, 4), (5,-1), (5, 3), (10,-2)} ilişkileri tanımlanmıştır.
Bu ilişkilerin bir fonksiyon belirtip belirtmediğini açıklayalım.
a. Tanım kümesindeki her bir eleman, görüntü kümesinin yalnız bir elemanı ile eşleştiğinden f1 ile gösterilen ilişki bir fonksiyondur. f 1, yanda şema ile gösterilmiştir.
b, Tanım kümesindeki 5 elemanı görüntü kümesinin iki farklı elemanı olan -1 ve 3 ile eşleştiğinden f2 ile gösterilen ilişki fonksiyon değildir. f2, yanda tablo ile gösterilmiştir.
• (x, y) E fyerine aşağıdaki gösterimleri kullanabiliriz.
> f: x-> y (f fonksiyonu, x değerini alır ve y değerine götürür.)
> y = f(x) (f fonksiyonu, x değeri için y değerini verir.)
• (x,y)ef ve y = f(x) ise (x, f(x))ef olur.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
10. Sınıf Miray Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 60 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum