10. Sınıf Matematik Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 175
“10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 175 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 175
Soru: 5) Aşağıdaki broşürde Karşıyaka Vapur İskelesi sefer bilgileri yer almaktadır. Verilen bu broşüre göre
Soru: a) Pazartesi A kapısının kaç kez kullanıldığını bulunuz.
Soru: b) Cumartesi B kapısının kaç kez kullanıldığını bulunuz.
Soru: c) Salı 06.00 – 09.00 saatleri arasında (06.00- 09.00 dâhil) yolcu almak için C kapısına kaç vapurun yanaştığını bulunuz.
Soru: 6) Bir yarışma için iki ayrı gruba rakamları farklı 7a2b cm uzunluğunda eşit birer tahta parçası ve yeterli sayıda çivi verilmiş, yarışmacılardan çivileri aşağıdaki kurallara göre tahtalara çakmaları istenmiştir.
• Tahtaların başlangıç (A) ve bitiş (B) noktalarından birer santimetre boşluk bırakılacaktır.
• Çiviler eşit aralıklarla bir doğru boyunca tahtaya çakılacak, her aralık bir tam sayı değeri olacaktır.
• Belirlenen sürede kurallara uygun en çok çivi çakan grup yarışmayı kazanacaktır.
Yukarıda yer alan görselde yarışmaya katılan 1. grup çivilerin arasında üçer santimetre boşluk bırakarak çivileri çaktığında yarışmayı kurallara uygun olarak başarı ile tamamlamıştır. 2. grup ise çivilerin arasındaki boşluğu dörder cm yaptığında tahtanın bir tarafında 2 cm boşluk kaldığı için elenmiştir. Buna göre
Soru: a) Tahtaların herhangi birinin uzunluğunun en az kaç cm olduğunu bulunuz.
Soru: b) Tahta uzunluğu en az olduğunda 1. grubun kullandığı çivi sayısının kaç tane olduğunu bulunuz.
- Cevap:

➜ ALTERNATİF ÇÖZÜM
10. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 175 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

























