Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 10. Sınıf Mega Yayıncılık Fizik Kitabı Cevapları / 10. Sınıf Mega Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 152 Cevabı

10. Sınıf Mega Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 152 Cevabı

Sponsorlu Bağlantılar


10. Sınıf Mega Yayıncılık Fizik  Ders Kitabı Sayfa 152 Cevabı

10. Sınıf Mega Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 152 Cevabı 

1. Aşağıdaki cisimlerden hangisini mıknatıs çekmez?
A) Toplu iğne B) Altın yüzük C) Ataş D) Çelik tencere E) Demir çivi

  • Cevap: B

2. Özdeş üç mıknatıs, sürtünmesi önemsiz yatay bir düzlemde şekildeki gibi tutulurken aynı anda serbest bırakıldıklarında d1 uzaklığı büyüyor, d2 küçülüyor.
Buna göre mıknatısların X, Y, Z, T uçları için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
(N: Kuzey kutup, S: Güney kutup)

  • Cevap: E

3. 3. Aşağıdakilerden hangisi, manyetik alan kaynağı değildir?
A) Çubuk mıknatıs B) Akım taşıyan bobin C) Dünya D) Akım taşıyan halka E) Pil

  • Cevap: E

4. K, L, M metal cisimleri, düzgün bir manyetik alana konulduklarında alanın kuvvet çizgileri şekildeki biçimi alındığına göre bu cisimlerden hangisi ya da hangileri demir olamaz?
A) Yalnız K B) Yalnız L C) L ve M D) K ve M E) K ve L

  • Cevap: D

5. Aşağıdakilerden hangisi, sadece Dünya’nın manyetik alanıyla ilgili bir terimdir?
A) Manyetik sapma B) Manyetik kutup C) Kuvvet çizgisi D) Alan şiddeti E) Manyetik kuvvet

  • Cevap: B

6. Pozitif yüklü elektroskoba bir işlem uygulanınca bu elektroskobun yaprakları kapanıp tekrar açılıyor.
Bu olay elektroskoba
I. Negatif yüklü bir cismi değdirme,
II. Pozitif yüklü bir cismi değdirme,
III. Pozitif yüklü bir cismi yaklaştırma işlemlerinden hangisinin ya da hangilerinin uygulanmasıyla gerçekleşebilir?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III

  • Cevap: A

7. Yarıçapları r ve 2r olan yüklü iki iletken küre, yalıtkanla tutularak birbirine değdirilince bu kürelerin yükleri, sırasıyla qr ve q2r oluyor. Buna göre aşağıdaki eşitliklerden hangisi doğrudur?
A) <1r = Cİ2r B) °lr = 2cİ2r C) 2clr = D) qr = 4q2r E)4qr=q2r

  • Cevap: C

8. Bir telden 0,8 A’lik akım geçerken bu telin akıma dik kesitinden 1 s’de kaç elektron geçer (e = 1,6-10~19 C alınız.)?
A) 2-1017 B) 5-1017 C) 2-1018 D) 5-1018 E) 2-1019

  • Cevap: D
0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir