Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar

10. Sınıf Mega Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 206 Cevabı

10. Sınıf Mega Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 208 Cevabı

Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 10. Sınıf Mega Yayıncılık Fizik Kitabı Cevapları / 10. Sınıf Mega Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 207 Cevabı

10. Sınıf Mega Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 207 Cevabı

Sponsorlu Bağlantılar


10. Sınıf Mega Yayıncılık Fizik  Ders Kitabı Sayfa 207 Cevabı

2017 – 2018 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “10. Sınıf Mega Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Mehmet BOLAT, İhsan SEVGİ tarafından kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise İsmail Aktuna tarafından yapılmış.

10. Sınıf Mega Yayınları Fizik Ders Kitabı Sayfa 207 Cevapları” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

10. Sınıf Mega Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 207 Cevabı 

Aşağıdaki soruların yanıtlarını, yanıt çizelgesine işaretleyelim.

1. Aşağıdakilerden hangisi boşlukta yayılır?
A) Ses dalgası B) Su dalgası C) Deprem dalgası D) Yay dalgası E) Radyo dalgaları

  • Cevap: E

2. Frekansları eşit olan dalgaların aşağıdaki büyüklüklerinden hangisi kesinlikle eşittir?
A) Genlik B) Dalga boyu C) Periyot D) Enerji E) Yayılma hızı

  • Cevap: C

3. Aşağıdakilerden hangisinin yayılması dal galar şeklinde değildir?
A) Deprem B) Ses C) Tsunami D) Işık E) Şimşek

  • Cevap: E

4. Farklı ortamlarda yayılan iki ses dalgasının aşağıdaki büyüklükleri göz önüne alınıyor:
I. Frekans
II. Dalga boyu
III. Yayılma hızı
Yukarıdaki dalga büyüklüklerinden hangisi ya da hangileri kesinlikle farklıdır?
A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III

  • Cevap: B

5. Dalgaların aşağıdaki büyüklüklerinden hangisi, ideal ve türdeş yayılma ortamının özel ilklerine bağlıdır?
A) Genlik B) Frekans C) Enerji D) Yayılma hızı E) Periyot

  • Cevap: D

6. Aynı ölçekte çizilmiş yukarıdaki dalgaların aşağıdaki büyüklükleri göz önüne alınıyor:
I. Genlik
II. Periyot
III. Yayılma hızı
Dalgalara ait yukarıdaki büyüklüklerden hangisi ya da hangileri kesinlikle eşittir?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III

  • Cevap: A

7. Dalgalarla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Her dalga enerji taşır.
B) Her dalga madde taşır.
C) Deprem dalgaları mekanik dalgadır.
D) Ses, havada boyuna dalgalar hâlinde yayılır.
E) Ses, boşlukta yayılmaz.

  • Cevap: B

8. Aşağıdaki seçeneklerde verilen dalga örnekleri aynı ölçekte çizilmiştir. Bunlardan hangisinin dalga boyu, diğerlerininkinden büyüktür?

  • Cevap: D

9. Su yüzeyinde dalga oluşturan bir kaynak, her tepeyi ya da her çukuru 0,6 s’de oluşturduğuna göre bu kaynaktan yayılan dalgaların periyodu kaç s’dir?
A) 0,3 B) 0,6 C) 0,9 D) 1,2 E) 2.4

  • Cevap: D
0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir