Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ
10. Sınıf Mega Yayıncılık Fizik Kitabı Cevapları

10. Sınıf Mega Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 301 Cevabı

10. Sınıf Mega Yayıncılık Fizik  Ders Kitabı Sayfa 301 Cevabı

10. Sınıf Mega Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 301 Cevabı 

Aşağıdaki soruların yanıtlarını, sonundaki yanıt çizelgesine işaretleyelim.

1. Işık şiddetinin birimi aşağıdakilerden hangisidir?
A) joule B) Kalori C) Kandela D) Watt E) Lümen

  • Cevap: C

2. Lümen, aşağıdaki büyüklüklerden hangisinin birimidir?
A) Işık akışı B) Aydınlanma şiddeti C) Işık verimi D) Gözlük numarası E) Kırıcılık İndisi

  • Cevap: A

3. Noktasal bir ışık kaynağının, bir noktada oluşturduğu aydınlanma şiddetini hesaplayabilmek için
I. Kaynağın ışık şiddeti,
II. Kaynağın noktaya uzaklığı,
III. Işınların noktaya varış açısı
büyüklüklerinden hangisinin ya da hangilerinin bilinmesi gereklidir?
A) Yalnız I B) I ve II C) I ve III D) II ve III E) I, II ve III

  • Cevap: E

4. Bir perdeye sadece tam gölge düşmesi için
I. Işık kaynağının noktasal olması,
II. Perdenin beyaz olması,
III. Gölge sahibi cismin opak olması koşullarından hangisi ya da hangileri sağlanmalıdır?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) I ve III E) II ve III

  • Cevap: D

5. Bir odada yanan mumdan odanın yüzeyine düşen toplam ışık akışı, aşağıdakilerden hangisine bağlıdır?
A) Mumun odadaki konumu
B) Mum alevinin ışık şiddeti
C) Odanın yüzey alanı
D) Odaduvarlarının rengi
E) Odadaki pencere sayısı

  • Cevap: B

6. Bir topun perdeye düşen tam gölgesinin çapı, topun çapına eşit olduğuna göre aşağıdaki yargılardan hangisi kesin değildir?
A) Top, perdeye ve ışık kaynağına eşit uzaklıktadır.
B) Perdeye yarı gölge de düşmüştür.
C) Topla ışık kaynağının merkezi, perdeye dik doğrunun üzerindedir.
D Işık kaynağının çapı, topun çapına eşittir.) E) Top, saydam değildir.

  • Cevap: A

7. Güneş ve Ay tutulmalarının oluşumuna ilişkin aşağıdaki olaylar göz önüne alınıyor:
I. Işığın doğrular boyunca yayılması
II. Ay’ın Dünya çevresinde dolanması
III. Dünya’nın Güneş çevresinde dolanması Yukarıdaki olaylarından hangisi ya da hangileri Güneş ve Ay tutulmalarının nedenidir?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III

  • Cevap: C

8. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Türdeş bir ortamda ışık doğrusal yayılır.
B) Işık bir enerjidir.
C) Işık akışı, kaynağın ışık şiddetiyle doğru orantılıdır.
D) Opak maddeler ışığı geçirir.
E) Işığın yayılması için maddesel ortam gerekmez.

  • Cevap: D
Bu içeriğe emoji ile tepki ver

İlgili Yazılar

YORUM YAPMAK İSTER MİSİN?
**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!

Close