Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 10. Sınıf Mega Yayıncılık Fizik Kitabı Cevapları / 10. Sınıf Mega Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 303 Cevabı

10. Sınıf Mega Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 303 Cevabı

Sponsorlu Bağlantılar


10. Sınıf Mega Yayıncılık Fizik  Ders Kitabı Sayfa 303 Cevabı

10. Sınıf Mega Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 303 Cevabı 

Aşağıdaki soruların yanıtlarını, sonundaki yanıt çizelgesine işaretleyelim.

1. Aşağıdaki varlıklardan hangisi ışık kaynağı değildir?
A) Güneş B) Ay C) Alev D) Akkor ampul E) Floresan ampul

  • Cevap: B

2. Işığın doğrular boyunca yayılmasına
I. Cisimlerin arkasında gölge oluşması,
II. Karanlık kutuda ters görüntü oluşması,
III. Yeterince ısıtılan katiların ışık yayması olaylarından hangisi ya da hangileri bir kanıt oluşturur?
A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III

  • Cevap: C

3. Yarıçapları R ve 2R olan iki küreden her birinin merkezinde ışık şiddetleri eşit birer noktasal kaynak bulunmaktadır. Bu koşullar altında kürelerin yüzeyine düşen toplam ışık akışı ile yüzeydeki aydınlanma şiddeti için ne söylenebilir?
A) Akılar eşit, aydınlanma şiddetleri farklıdır.
B) Akılar farklı, aydınlanma şiddetleri eşittir.
C) Akılar ve aydınlanma şiddetleri eşittir.
D) Akılar ve aydınlanma şiddetleri farklıdır.
E) Bu verilerle kesin bir yargıya varılamaz.

  • Cevap: A

4. Işık şiddeti İ1 olan noktasal bir kaynak bir perdeden d, ışık şiddeti î2 olan noktasal kaynak ise aynı perdeden 2-d uzaklıktadır. Bu kaynaklardan perdenin aynı noktasına dik düşen ışınlar eşit şiddette aydınlanmalar oluşturmuştur.
Buna göre aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A) 11 = İ2 B) İ, = 2İ2 C) 2İ1 = İ2 D) 4İ1 = İ2 E) İ1 = 4İ2

  • Cevap: D

5. Karanlık bir ortamdaki ışık kaynağına bir cismin arkasından bakan öğrenci, bu ışık kaynağını şekildeki gibi görüyor ve bu olayla ilgili olarak şu yorumlar yapılıyor:
I. Işık kaynağı küreseldir.
II. Cisim, saydam olmayan bir toptur.
III. Öğrencinin gözü tam gölge bölgesindedir. Yukarıdaki yorumlardan hangisi ya da hangileri kesinlikle yanlıştır?
A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III

  • Cevap: E

6. Odak uzaklığı f olan bir çukur aynadan 1,5 f uzaklıktaki bir cismin görüntüsü için aşa- ğıdakilerden hangisi doğrudur?
A) Ters, küçük B) Ters, büyük C) Ters, eşit D) Düz, büyük E) Düz, küçük

  • Cevap: B

7. Aşağıdakilerden hangisi, çukur aynadaki görüntülerin bir özelliği değildir?
A) Ters, küçük B) Ters, büyük C) Ters, eşit D) Düz, büyük E) Düz, eşit

  • Cevap: E

8. Boyu 1,6 m olan bir öğrencinin tüm boyunu görebileceği düzlem aynanın boyu en az kaç m olmalıdır?
A) 0,8 B) 1,0 C) 1,6 D) 2,0 E) 3,2

  • Cevap: A
0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir