Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
sınıf 1 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 2 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 3 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 4 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 5 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 6 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 7 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 8 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 9 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 10 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 11 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 12 Ders Kitapları ve Cevapları
Test Çöz Sayfası
10. Sınıf Siyer Meb Yayınları

10. Sınıf Siyer Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 73

Google Play Uygulama

“10. Sınıf Siyer Ders Kitabı Cevapları Sayfa 73 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Siyer Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 73

Soru: Aşağıdaki kutucuklarda ilk Müslümanlardan bazılarının isimleri verilmiştir. 2-10. soruları kutucuk/ardaki harfleri kullanarak cevaplayınız. Aynı kutucuğu birden fazla soru için kullanabilirsiniz.

Soru: 2) Hangileri müşriklerin fiziki işkencelerine maruz kalan sahabilerdir?

  • Cevap: a, b, f, k, l

Soru: 3) Hangileri Habeşistan’a hicret eden sahabilerdir?

  • Cevap: c, ç, ı, j, k

Soru: 4) Hangileri İslam’ı kabul etmeleriyle Müslümanlara güç ve moral kazandıran sahabilerdir?

  • Cevap: h, i

Soru: 5) Hangileri Hz. Peygamber’in hicret yolculuğunda bir görev üstlenen sahabilerdir?

  • Cevap: e, g, ğ

Soru: 6) Hangisi İslam’ın ilk yıllarında evini tebliğ faaliyetleri için Müslümanlara açan sahabidir?

  • Cevap: d

Soru: 7) Hangisi Birinci Akabe Biati’nden sonra Yesriblilere İslam’ı öğretmek için görevlendirilen sahabidir?

  • Cevap: k

Soru: 8) Hangileri Medine’ye hicret için ailece yola çıkıp yolda ayrılmak zorunda kalan sahabilerdir?

  • Cevap: ç, j

Soru: 9) Hangileri Hz. Peygamber’in ev halkı arasında yer alan sahabilerdir?

  • Cevap: g, m

Soru: 10) Hangisi Hz. Peygamber Taif’e giderken ona yol arkadaşı olan sahabidir?

  • Cevap: m

10. Sınıf Meb Yayınları Siyer Ders Kitabı Sayfa 73 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry
1
happy
1
clap
4
love

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!