Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Tuna Yayınları Tarih Kitabı Cevapları

10. Sınıf Tuna Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 204 Cevabı

10. Sınıf Tuna Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 204 Cevabı

2017 – 2018 Eğitim Öğretim dönemiyle beraber pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen ders kitaplarından biri de “10. Sınıf Tuna Yayınları Tarih Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Sami TÜYSÜZ tarafından 232 sayfa olarak kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Riyazi CANBOLAT tarafından yapılmış.

10. Sınıf Tuna Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 204 Cevapları“nda önce sorular yazıldı daha sonra cevaplar verildi.

10. Sınıf Tuna Matbaacılık Tarih Ders Kitabı Sayfa 204 Cevabı

SORUTehcir Kanunu’nun çıkarılış amaçları nelerdir?

  • CEVAP:  Tehcir Kanunu diğer adıyla zorunlu göç yasası I. Dünya Savaşı sırasında devlete karşı çıkarılan isyanlara karşı önlem amacıyla çıkarılmış bir kanundur.Osmanlı Devleti I. Dünya Savaşı’nda birden fazla cephede itilaf devletlerine karşı mücadele ederken, bu savaş hali içinde bir yandan dış kuvvetlerin kışkırtmaları neticesinde vuku bulan Ermeni isyanlarıyla da mücadele etmek zorunda kalıyordu. Özellikle Rusya’nın kışkırtma ve yardımlarıyla Ermeni isyancılar Osmanlı Devleti’ne karşı doğuda karışıklıklara sebep oluyordu. özellikle Kafkas Cephesinde Ruslara destek veren Ermeniler Osmanlı ordusunu iki ateş arasında bırakmıştı.

    Tüm bu isyan ve kargaşanın artarak devam etmesi sonucunda dönemin hükümeti İttihat ve Terakki partisi tarafından 27 Mayıs 1915 tarihinde Tehcir Kanunu adıyla bilinen zorunlu göç yasası çıkarıldı. bu yasaya göre Ermeni halkın bir bölümü savaş bitene kadar bölgeden göç ettirilecekti.

    bu yasa ile Osmanlı topraklarında yaşayan toplam 1 milyon 200 bin Ermeni’den 450 bini Tehcir kanunu kapsamına alınmıştır. zira kanun, bütün Ermenileri değil, isyancı Ermenileri kapsamaktaydı. Tehcir Kanununa göre bu Ermeni kitle savaş bitene kadar Suriye gibi farklı bölgelere gönderilecek, her türlü tedbir alınarak göçün tamamlanması sağlanacak, savaş bitiminde ise isteyen Ermeniler yurtlarına geri dönebilecekti. Bu yasanın kapsadığı 450 bin Ermeniden 422 bini göçe katılmıştır.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!