Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 202

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 202 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 202

Eski Türklerde, sığır törenlerinde (av şenlikleri) ve şölenlerde söylenen aşk, kahramanlık, doğa sevgisi temalı şiirlere genel olarak “koşuk” denmiştir.

2. Âşık edebiyatı nazım şekli olan koşmalar ile İslamiyet öncesi koşuklar arasında ilişki kurulabilir mi? Düşüncelerinizi yazınız.

  • Cevap: İşlediği konular, nazım birimi, hece ölçüsü, kafiye çeşidi yönünden benzerlik gösterdiğinden koşukların devamıdır.

3. Son dörtlükte şairin adı geçmektedir. Bu durum koşmanın mâni, türkü, ninniden ayrılan bir özelliği olabilir mi? Açıklayınız.

  • Cevap: Koşma, âşık edebiyatı nazım şeklidir. Şairler, son dörtlüklerde mahlaslarını kullanırlar. Âşık edebiyatı geleneğidir, buna halk edebiyatında tapşırma denir. Anonim halk edebiyatında söyleyeni belli olmadığı için tapşırma söz konusu değildir.

10. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 202 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!