Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 332

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 332 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 332

2. İki farklı ve uzak coğrafyada birbirine bu kadar çok benzeyen iki efsanenin anlatılmış olmasını nasıl açıklarsınız? Düşüncelerinizi belirtiniz.

  • Cevap: Tarih boyunca insanlar çeşitli sebeplerle göç etmek zorunda kalmıştır. Efsane, destan, mani, türkü, ninni gibi sözlü ürünler de çok farklı coğrafyalara bu göçler yoluyla taşınmış ve oralarda bazı küçük değişikliklerle anlatılmaya ve yaşamaya devam etmiştir. Bu iki efsanenin de pek çok açıdan benzerlik göstermesi, insanların göç ederken millî hafıza olan efsanelerini de yeni vatanlarına götürdükleri ihtimalini güçlendirmektedir.

3. İki efsanede de babaların kızlarını korumak için buldukları çözüm hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz o babaların yerinde olsaydınız nasıl bir çözüm bulurdunuz? Gerekçeleriyle açıklayınız.

  • Cevap: Olası Cevaplar: Babalar kızlarını tüm tehlikelerden uzak tutmak istemiştir. Ben bu çözümü gayet makul ve mantıklı buluyorum. Babalar kızlarını korumak için bunu yapmış olsalar dahi kızlarını kendilerinden ve ailelerinden uzaklaştırmış olmalarını doğru bulmuyorum. Başka türlü bir çözüm yolu bulabilirlerdi. Ben olsaydım aynı ortamı yaşadığımız yerde oluştururdum, kızımı bir kuleye kapatmazdım.

4. TDK’nin Türkçe Sözlük’ünde efsane kelimesi Eski çağlardan beri söylenegelen, olağanüstü varlıkları, olayları konu edinen hayalî hikâye, söylence şeklinde açıklanmıştır. Okuduğunuz bu iki metnin efsane olarak adlandırılmasının sebebi sizce nedir? Gerekçeleriyle açıklayınız.

  • Cevap: Olası Cevaplar: Burada iki farklı kulenin neden yapılmış olabileceğine dair öyküleyici anlatımla yazılmış bir metin var. Hikâye türüne benziyor ama daha önce okuduğum hikâyelerden çok farklı ve çok daha kısa. Ayrıca bahşılar/kâhinler, geleceğe dair bir öngörüde bulunuyor ve bu öngörüler gerçekleşiyor. Bu yüzden bu metinlerin bir mekânın ortaya çıkışıyla ilgili anlatılmış bir efsane olduğunu düşünüyorum. Bu metinlerde anlatılan olayların gerçekten yaşandığına dair kesin bir kanıt bulunmadığı için efsane diye adlandırıldığını düşünüyorum.

10. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 332 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!