Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 659

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 659 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 659

Aşağıdaki metni okuyunuz. Metinden hareketle soruları cevaplayınız. (Metin, aslına sadık kalınarak alınmıştır.)

Yalnız İnsanlar Hayal Gücünü Kullanmakta Daha Başarılı

Kanadalı bilim insanlarının yaptığı bir araştırmanın sonucuna göre, yalnız insanların gelecek planlama, hayal etme ve başkaları hakkında düşünme gibi konularda daha başarılı olduğu ortaya çıktı.
İnsanlar bu yıl salgınla ilgili kısıtlamalar nedeniyle daha fazla yalnız zaman geçirirken Kanadalı araştırmacılardan oluşan bir ekip, yalnız bireylerin beyinlerinin düzenli olarak yalnızlık yaşamayanlardan farklı olduğunu ortaya çıkardı.
Nature Communications dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, yalnız hissettiğini bildiren kişilerin beyin taramaları, bu duygulara düzenli olarak sahip olmayanlara göre çok farklı özelliklere sahip.
Bu farklı özelliklerin anımsatma, gelecek planlama, hayal etme ve başkaları hakkında düşünme gibi içsel olarak yönlendirilmiş düşüncelerin yaşandığı beyin bölgelerinde daha belirgin olduğu açıklandı.
Çalışmada McGill Üniversitesinden araştırmacılar, İngiltere Biobank’ta verileri kayıtlı, yaşları 40 ila 69 olan 40 bin kişinin beyin MR taramalarını ve genetik yapılarını inceledi.
Araştırmacılar daha sonra bu kişilerin yalnız olup olmadıklarıyla ilgili soruları cevaplamasını istedi.
Bu verileri topladıktan sonra McGill araştırmacıları sık sık yalnız hissettiğini bildirenlerle hissetmeyenlerin MR verilerini karşılaştırdı.
Yalnız bireylerin MR taramalarına göre, varsayılan ağ daha güçlü bir şekilde birbirine bağlanmıştı ve beynin bu bölgelerindeki gri madde hacmi daha büyüktü.
Bu ağ geçmişi hatırlamak, geleceği tasavvur etmek veya varsayımsal bir şimdiki zamanı düşünmek için kullanıldığından araştırmacılar yalnız insanların hayal gücünü kullanmada daha başarılı olduğu sonucuna vardı.
Basından

  • Cevap: Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır.

10. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 659 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!