Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 680

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 680 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 680

1. Doğuştan engelliyim. Normal zamanda da sokak hayvanlarını besliyorum. Okuduğunuz metinden alınan yukarıdaki bu iki cümleyi, gerekli değişiklikleri yaparak sıralı, bağlı ve birleşik cümlelere dönüştürünüz ve aşağıdaki uygun yerlere yazınız.

  • Cevap:

2. Bir sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla hayvan severlerden de destek alan Avcı, gönüllü arkadaşlarının yardımıyla ilçedeki en ücra köşelere giderek hayvanların yardımına koşuyor. cümlesini ayrı ayrı basit cümleler hâlinde yazınız.

  • Cevap: Avcı, bir sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımlar yapıyor. Avcı, hayvan severlerden de destek alıyor. Avcı, gönüllü arkadaşlarının yardımıyla ilçedeki en ücra köşelere gidiyor. Avcı, hayvanların yardımına koşuyor.

3. a) Aşağıdaki cümlelerde tırnak işaretleri hangi işlevde kullanılmıştır? Ayrı ayrı belirtiniz.
Engelli genç kısıtlama günlerinde sokakları dolaşarak “can dostlarını” besliyor. Avcı, şunları belirtti: “Doğuştan engelliyim. Normal zamanda da sokak hayvanlarını besliyorum.”

  • Cevap: Birinci cümledeki tırnak işareti, özel olarak vurgulanmak istenen sözleri belirtmek için kullanılmıştır. İkinci cümledeki tırnak işareti ise başka birine ait sözlerin olduğu gibi aktarıldığını belirtmek için kullanılmıştır.

b) Sizce bu tırnak işaretleri kullanılmasaydı metnin anlamında bir daralma ya da bulanıklık söz konusu olur muydu? Görüşlerinizi gerekçelendirerek yazınız.

  • Cevap: Olası Cevap: Cümle akışı içinde fark ettiğimiz veya okurken yaptığımız vurgulamaları yazı dilinde de görmek için noktalama işaretlerini kullanıyoruz. Vurgulanması gereken yerleri belirtmeden ya da başkalarına ait sözleri metnin bütününden ayırmadan yazmak metinde anlam bulanıklığına sebep olabilirdi. Bu tırnak işaretleri kullanılmasaydı hangi cümlenin anlatıcıya ait, hangi cümlenin alıntı olduğu bilinemezdi.

10. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 680 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!