Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 740

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 740 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 740

1. Füruzan’ın “Balkan Yolcusu” kitabıyla ilgili yayın evinin genel ağdaki tanıtım sayfasında “Füruzan’ın ‘Balkan Yolcusu’ (1994’te ilk yayımlandığındaki adıyla ‘İşte Bizim Rumeli’), bir gezi-röportaj demeti. Dört bölümden oluşuyor: Bosna-Hersek, Makedonya, Bulgaristan, Yunanistan. Tarihe tanıklık açısından önemi bugün daha da artmış olan ‘Balkan Yolcusu’, edebî bir tat yaşayan, şiirlerle bezeli, zaman zaman öykü kokan, yazarın Balkan izlenimlerini kendine has diliyle yansıtan bir çalışma.” ifadeleri yer almaktadır. Kitapla ilgili bu tespitlere katılır mısınız? Neden?

  • Cevap: Kitap satış sitesindeki değerlendirmeler metni desteklemektedir. “Üsküp’ü Gezmek” adlı metinde yer yer tarihsel bilgiler verilerek “tarihe tanıklık” edildiği, dizelere yer verilerek metnin şiirle harmanlandığı ve Balkan izlenimlerinin yazara özgü bir dille anlatıldığı açıkça görülmektedir.

2. ‘Türkçe ile binlerce kilometre daha aşacağımızı henüz bilmiyorum. Ama kısa bir süre sonra öğreneceğim. Yemekten sonra gidip konuşacağımız Üsküplü aydınlar var.” cümlelerinden coğrafya, kültür ve tarih bağlamında hangi çıkarımlarda bulunabilirsiniz?

  • Cevap: Balkan coğrafyası yüzyıllardır Osmanlı Devletinin hâkimiyetinde kalmış bir coğrafyadır. Türkçe bu süre zarfında Balkanlarda yaygın bir kullanım imkânına sahip olmuştur. Türkçe bugün de bu bölgede hayatın her alanında yaygın bir şekilde kullanılmakta, kültürün şekillenmesinde önemli bir işleve sahip olmaktadır.

3. Metinde geçen “Mustafa Paşa Camii, Üsküp’ün ilk camilerinden. 500 yıllık. 1963’teki o sert depremden bu yapıların çoğu etkilenmemiş. Fakat insanoğlunun o bilinen barbarlığından da çoğu kurtulamamış.” cümlesini yorumlayınız.

  • Cevap: Olası cevap: İlgili cümlelerle yüzyıllara direnmiş yapıların insanların ilgisizliği ve özensizliği nedeniyle tahrip olduğu, kültürel yapılara insanların gerekli özeni göstermediği, yazarın da bu ilgisizliği “barbarlık” olarak nitelediği söylenebilir. Cevap yoruma açıktır.

10. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 740 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!