Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
sınıf 1 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 2 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 3 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 4 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 5 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 6 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 7 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 8 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 9 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 10 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 11 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 12 Ders Kitapları ve Cevapları
Google Play Uygulama
10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Meb Yayınları

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Meb Sayfa 55

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları

“10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 55 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 55

Soru: 7) Metinden alınan aşağıdaki paragraflarda hangi anlatım biçimi kullanılmıştır? Tabloda uygun boşluğa yazınız.

  • Cevap:

Soru: 8) Metnin dil ve üslup özelliklerini söyleyiniz.

  • Cevap: Metnin dili oldukça ağır ve sanatlıdır. Arapça ve Farsça kelimeler yoğun olarak kullanılmıştır. Yazar sadece olayı değil kendi düşüncelerini ve izlenimlerini kattığı için metin ağırlaşmıştır.

Soru: 1) Okuduğunuz metinden alınan aşağıdaki cümlelerde fiilimsilerin altını çiziniz. Fiilimsilerin cümledeki işlevlerini açıklayınız.

Bir kere kendi kendime, “Bu büyük adam kimdir?” diye sordum. Bir gün Lâleli’de birçok halkın tecemmu ettiğini ve aralarında birisinin bağırıp çağırdığını işitince kalabalığın içine sokuldum. O büyük adam değil, orta boylu. Memleketinden aldığı mektupları her zaman bana okutur. Onun okuması yazması yoktur.

  • Cevap: ettiğini: sıfat-fiil, bağırıp: zarf-fiil, çağırdığını: sıfat-fiil, işitince: zarf-fiil, aldığı: sıfat-fiil, okuması: isim-fiil, yazması: isim-fiil

Soru: 2) Okuduğunuz metinden alınan aşağıdaki cümlelerde noktalama işaretlerinin işlevlerini söyleyiniz.

Pederimin yüz kişiye ikametgâh olan konağında tertip edilmiş derslerimizi bitirdikten sonra akşamüzeri ekser Taşkasap ’tan Beyazıt’a kadar yayan gidip gelirdim. Victor Hugo mu? Jean Jacques Rousseau mu? Mesele burada.

  • Cevap:

Taşkasap’tan, Beyazıt’a: Kesme işareti özel isimlere getirilen iyelik, durum ve bildirme ekleri kesme işaretiyle ayrılır.

Gelirdim. burada. : Anlamca tamamlanmış cümlenin sonuna nokta konur.

Hugo mu? Rousseau mu? : Soru bildiren ifadelerin sonuna konur.

10. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 55 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!