Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ
10. Sınıf Uygun Basın Yayınları Kimya Ders Kitabı Cevapları

10. Sınıf Uygun Basın Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 163 Cevabı

10. Sınıf Uygun Basın Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 163 Cevabı

2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “10. Sınıf Uygun Basın Yayınları Kimya Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Hakan ÖZDEMİR tarafından 222 sayfa olarak kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Fatma Seval SOYCANLI tarafından yapılmış.

10. Sınıf Uygun Basın Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 163 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

3. Bir asit çözeltisine su eklenirse;
I. Çözeltinin pH’sı büyür.
II. Çözeltide iyonlaşan H+ iyon sayısı azalır.
III. pOH’sı büyür.
Yukarıdaki yargılardan hangileri doğrudur?
A) I ve II B) Yalnızlll C) YalnızI D) I ve III E) I, II, III

  • Cevap: A

4. I. Kuvvetli asit çözeltisi
II. Zayıf asit çözeltisi
III. Zayıfbazçözeltisi
Yukarıdaverilen çözeltilerin pH sıralamaları için hangisi doğrudur?
A) l>ll>lll B) l>lll>ll C) ll>l>lll D) lll>ll>l E) ll>lll>l

  • Cevap: D

5. Verilen kimyasallardan hangisi lavabo açıcı olarak kullanılır?
A) Tuz ruhu B) Nişadır C) Sirke ruhu D) Soda E) Kostik

  • Cevap: E

6. Hangisi kireç taşıdır?
A) Kalsiyum oksit
B) Kalsiyum karbonat
C) Kalsiyum sülfat
D) Kalsiyum klorür
E) Kalsiyum nitrat

  • Cevap: B

7. Hangisi tuz ruhudur?
A) Sülfürik asit B) Asetik asit C) Nitrik asit D) Amonyak E) Hidroklorik asit

  • Cevap: E

8. 200 gram kireç taşının bozulmasıyla kaç gram sönmemiş kireç elde edersiniz?
(Ca: 40; C: 12;0: 16)
A) 56 B) 84 C)112 D)224 E)336

  • Cevap: C

9. Halk dilinde kezzap olarak bilinen asit hangisidir?
A) Sülfürik asit B) Asetik asit C) Nitrik asit D) Amonyak E) Hidroklorik asit

  • Cevap: C

10. Hangi asidin ambalajı cam olamaz?
A) Hidroflorik asit B) Asetik asit C) Nitrik asit D) Amonyak E) Hidroklorik asit

  • Cevap: A

11. Yukarıda 25°C’taki pH değerleri verilen çözelti çiftlerinden hangileri arasında nötrleşme tepkimesi gerçekleşir?
A) I ve III B) I ve II C) Yalnızlll D) II ve III E) I, II ve III

  • Cevap: E
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
YORUM YAPMAK İSTER MİSİN?
**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!

Close