Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik

11. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 151

11. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 151 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 151

Aşağıdaki grafiği ve görseli inceleyiniz, metni okuyarak soruları cevaplayınız.

Bronşçukların uç noktalarında bulunan hava keseciklerine alveol denir. Alveoller, şekil olarak üzüm salkımına benzerler. Çevresinde yoğun olarak kılcal kan damarları vardır. Her iki akciğerde yaklaşık 300 milyon kadar alveol bulunur.

1. Akciğere ait damarlarda kan basıncı değişimi yukarıdaki grafikte gösterilmiştir. Damarlar I, II ve III olarak numaralandırılmıştır. Numaralandırılan damarların hangi damarlar olduğunu belirtiniz.

  • Cevap: Grafikte verilen basınç değişime göre I numaralı damar, akciğer atardamarıdır. II numaralı damar kılcal, 3 numaralı damar ise akciğer toplardamarına aittir.

2. Grafikteki I ve III numaralı damarları oksihemoglobin miktarı yönünden karşılaştırınız.

  • Cevap: Akciğer atardamarı ile akciğer toplardamarını karşılaştırdığımızda akciğer toplardamarında oksihemoglobin miktarı daha fazladır. Çünkü kanın, alveollerde gaz değişimi gerçekleşmiş ve hemoglobin molekülleri oksijenle bağlanmıştır. Akciğerlerden çıkan damar olan akciğer toplardamarında oksihemoglobin miktarı en fazladır.

3. Grafikteki II ve III numaralı damarların karbondioksit derişimini karşılaştırınız.

  • Cevap: II numaralı damar akciğer kılcalıdır ve akciğerlere kanla gelen karbondioksit, alveollerin etrafını saran kılcallardan alveollere doğru geçecektir. Akciğer toplardamarı ise akciğer kılcal damarlarına göre karbondioksit derişimi bakımından daha düşüktür.

11. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 151 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!