Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik

11. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 211

11. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 211 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 211

Erkek üreme sisteminin yapısını ve hormonal işleyişi anlatan aşağıdaki metin ve görselden yararlanarak soruları cevaplayınız.

Testislerin görevi hormon salgılamak ve sperm üretmek olup embriyonal gelişimini karın boşluğunda tamamlar. Doğumdan önce veya kısa bir süre sonra testisler skrotum yardımıyla vücut dışına doğru çıkar. Testislerin vücut sıcaklığından daha düşük bir sıcaklıkta olması sağlıklı spermlerin üretilmesi için önemlidir.

Erkeklerde hipotalamustan salgılanan GnRH, hipofızi uyararak FSH ve LH salgılanmasını sağlar. FSH ve LH, spermatogenez için gereklidir. Her biri testislerdeki belirgin hücre tiplerine etki eder. FSH, testisler- deki sertoli hücrelerini aktive eder. Sertoli hücreleri, seminifer tüpçüklerinde gelişmekte olan spermleri besler ve inhibin salgılanmasına neden olur. LH ise seminifer tüpçüklerinin arasında yer alan leydig hücrelerini kontrol eder. Leydig hücreleri, testosteron ve diğer androjenleri salgılar. Androjen, ikincil eşeysel karakterlerin ortaya çıkmasında etkili olan erkek eşey hormonlarının genel adıdır. Testosteron hormonu, seminifer tüpçüklerinde sperm yapımını uyarır. Sperm oluşumu ergenlikte başlar ve yaşam boyunca devam eder.
Erkeklerde eşey hormonları iki ayrı geri bildirim mekanizmasıyla düzenlenir. Birincisinde kanda artan testosteron, hipotalamusu ve hipofızi uyarararak GnRH, FSH ve LH’ın kandaki seviyesini azaltır. İkincisinde ise sertoli hücrelerinin salgıladığı inhibin hormonu hipofızi etkiler ve FSH salgısını azaltır.

  • Cevap: Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır.

11. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 211 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!