11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Tuna Yayınları Sayfa 110
“11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 110 Tuna Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Tuna Yayınları Sayfa 110
3.3.4. Nükleik Asitlerin Sindirimi
Nükleik asitler, ince bağırsağa kimyasal sindirime uğramadan gelir. Onikiparmak bağırsağına boşaltılan pankreas salgısında nükleik asitleri parçalayan nükleazlar bulunur. RNAaz RNA’yı, DNAaz ise DNA’yı parçalayarak nükleotitlere dönüştürür. Ardından ince bağırsak tarafından sentezlenen nükleotidazlar bunları nükleozit ve fosfatlara ayırır. Nükleozitler bağırsak epiteli tarafından emilebilir. Ancak emilime uğramazsa nükleozidazlar ve fosfatazlar yardımıyla azotlu organik bazlar ve beş karbonlu şekerlere parçalanır.
Besinlerin kimyasal sindirim aşamaları ve bu süreçlerde görev alan enzimler Tablo 1.3.1’de özetlenmiştir. Tabloyu inceleyiniz.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
11. Sınıf Tuna Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 110 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.























