11. Sınıf Biyoloji Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 135
11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 135 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz. 11. Sınıf Biyoloji Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 135 13. Serumda enzim aktivitesi gösteren proteinlere kompleman sistem denir. An
11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 135 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
11. Sınıf Biyoloji Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 135
13. Serumda enzim aktivitesi gösteren proteinlere kompleman sistem denir. Antijen canlı bir hücre olduğunda kompleman sistem antijenle birleşir ve hücreyi parçalar. Buna göre I. Aşı uygulanması II. Yabancı doku nakledilmesi III. Farklı bir kan grubundan kan nakli ifadelerinden hangileri kompleman sistemin parçalama işlevini yerine getirmesini sağlar? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) I ve III E) I, II ve III
- Cevap: E
14. Kılcal damardan doku sıvısına madde geçişinin artışı ödeme neden olur. Buna göre I. Kılcal damarda ozmotik basıncın azalması II. Vagus sinirinden asetilkolin salgılanması III. Adrenalin salgısının artması ifadelerinden hangileri ödemi artırıcı yönde etki eder? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) I ve III E) II ve III
- Cevap: D
15. Mide atardamarında aşağıdakilerden hangisine rastlanmaz? A) Hormon B) Pepsin C) Aminoasit D) Akyuvar E) Glikoz
- Cevap: B
16. Lenf ve kan plazmasıyla ilgili I. Alyuvar bulundurma II. Antikor bulundurma III. Hormon bulundurma ifadelerinden hangileri ortaktır? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III
- Cevap: D
17. Kan hücreleri ile ilgili verilen I. Çekirdekleri vardır. II. Fagositoz yapabilirler. III. Bölünme özelliği yoktur. ifadelerinden hangileri akyuvarlar için doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III
- Cevap: C
18. Aşağıda verilen I. T lenfosit II. B lenfosit III. Trombosit kan hücrelerinden hangileri humoral bağışıklığın sağlanmasında etkilidir? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) II ve III
- Cevap: B
19. Bağışıklamayla ilgili I. Aşı II. Anne sütü III. Serum yapılarından hangisi pasif bağışıklamayı sağlar? A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III
- Cevap: D
20. Aşağıdaki moleküllerden hangisi lenf sıvısında ve kanda ortak bulunmaz? A) Glikoz B) Yağ asidi C) Hemoglobin D) Antikor E) Üre
- Cevap: C
11. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 135 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok