11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 194 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Biyoloji Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 194

28. Gözde fotoreseptörler ve görme sinirlerinin bulunduğu bölge aşağıdakilerden hangisidir? A) I B) II C) III D) IV E) V

  • Cevap: C

29. Presbitlik rahatsızlığı gözün hangi bölümünün işlevini yerine getirememesi sonucu ortaya çıkar? A) I B) II C) III D) IV E) V

  • Cevap: B

30. Gözün beslenmesini sağlayan yapı aşağıda- kilerden hangisidir? A) I B) II C) III D) IV E) V

  • Cevap: E

31. Duyu organlarının tamamında I. Mekanik uyarıdan etkilenme II. Reseptör bulundurma III. Uyarıları talamustan beyin kabuğuna iletme IV. Dış ortama açık olma ifadelerinden hangileri ortaktır? A) Yalnız II B) Yalnız IV C) I, II ve IV D) II, III ve IV E ) I , II, III ve IV

  • Cevap: A

32. Dişilerde LH hormonu etkisiyle I. Yumurta ana hücresinin mayoz geçirmesi II. Korpus luteum oluşumu III. Yumurtanın yumurta kanalına geçişi olaylarından hangileri gerçekleşir? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III

  • Cevap: D

33. Yeterince su içmeyen sağlıklı bir bireyde I. Hipotalamustaki ozmoreseptörün uyarılması II. Derişik idrar oluşması III. ADH salgısı artması IV. Kan ozmotik basıncının artması olaylarının gerçekleşme sırası aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru verilmiştir? A) I - III - IV - II B) I - IV -III - II C) IV - I - III - II D) IV - III - I - II E) III - I - II - IV

  • Cevap: C

34. Diyabet rahatsızlığıyla ilgili I. İdrarda glikoz bulunabilir. II. Çevresel ya da genetik oluşabilir. III. Hücrelerinde yeterince glikoz bulunur. ifadelerinden hangileri yanlıştır? A) Yalnız II B) Yalnız III C) I ve II D) I ve III E) II ve III

  • Cevap: B

35. İnsanın sindirim kanalında bulunan I. Pepsin II. HCl III. Tripsin moleküllerinden hangileri inaktif enzimleri aktifleştirir? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III

  • Cevap: E

11. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 194 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.