Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Biyoloji Meb Yayınları

11. Sınıf Biyoloji Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 42

11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 42 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Biyoloji Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 42

Sinir sistemi rahatsızlıklarının tedavisiyle ilgili teknolojik gelişmeleri Genel Ağ üzerinden araştırınız. Elde ettiğiniz bilgilerden bilişim teknolojileri araçlarını kullanarak bir sunu hazırlayınız. Hazırladığınız sunuyu sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap: Sinir sistemi hastalıkları, vücudun sağlığını ciddi derecede etkileyen hastalıklardan biridir. Sinir sistemi içinde beyin, beyincik, omurilik, kafa sinirleri ve çevre sinirleri bulunmaktadır.

Sinir sistemi hastalıkları nelerdir?

Felç: Beynin içerisindeki kan akışının azalmasından kaynaklı olarak sinir yapılarının ve kasların düzenli olarak çalışamaması ve bu sebeple de hareketi sağlayan sinirlerin zedelenip işlevini yapamamasıyla meydana gelen hastalıktır

Epilepsi: Beyindeki sinir hücrelerinin hasarlı olması sonucu eksik çalışmasıyla bilinç kaybı yaşanarak krize dönen nöbetler geçirilen hastalıktır.

Akıl hastalığı: Bu temel düşüncelerde, davranışlarda, insan tabiatına uymayan davranışlara, davranış bozukluklarına sahip kişilerde ortaya çıkar.

Parkinson: Beyindeki sinir hücrelerinin görevini tam olarak yerine getirememesinden kaynaklanan ve vücutta ilk önce ellerde görülmeye başlanan istem dışı, tike benzer hareketlerin yaşanması hastalığıdır.

Menenjit: Beyinle omuriliği örten zardaki iltihaplanmayla oluşan bir hastalıktır.

Dil felci: Sinir sisteminde meydana gelen hasarlar yüzünden dilin işlevini yitirmesi hastalığıdır.

Sinir Sistemi Hastalıklarının Tedavisinde Kullanılabilecek Teknolojik Gelişmeler

Transkraniyal manyetik stimülasyon yöntemi, yaşlı erişkinlerin nesne konumlarını ne kadar iyi hatırladığını ve yaşa bağlı bellek kaybını sınırlamak için olası bir yol sağlar.

Transkraniyal odaklanmış ultrason, derin beyin bölgelerini tarar ve primat davranışına yardımcı olur, bu da nörolojik bozuklukların tedavisinde potansiyel bir teknolojik araçtır.

Taşınabilir bir kulaklık, transkraniyal odaklı ultrasonografiyi, koyundaki derin beyin bölgelerini uyarmak için hedefleyebilir; uyanık, hareketli hayvanlarda belirli beyin bölgelerini uyarmaya yönelik ilk adımdır.

Eşzamanlı olarak farelerde nöronları izleyen ve harekete geçiren bir beyin uyarım sistemi, gerçek zamanlı nöral değişikliklere dayanan beyin aktivitesinin daha iyi kontrol edilmesini sağlar.

Uyarlanabilir bir derin beyin stimülasyon cihazı, Parkinson hastalığında istemsiz hareketin şiddetine bağlı olarak stimülasyon seviyesini otomatik olarak ayarlayabilir, semptomların ve yan etkilerin daha iyi yönetilmesine olanak tanır.

11. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 42 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!