Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik

11. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 80

11. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 80 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 80

Aşağıda verilen haritadan yararlanarak sorulan cevaplayınız.

1. Haritada sanayinin yoğun ve seyrek olduğu yerleri belirterek sanayinin bu yerlerde seyrek veya yoğun olmasını nedenleriyle açıklayınız.

  • Cevap: Ülkemizde sanayi; İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Kocaeli, Adana, Gaziantep gibi bazı şehirlerle Marmara, Akdeniz, Ege Denizi kıyıları ve genel olarak ülkemizin batısında yoğunlaşmıştır. Bu yerlerde sanayinin gelişmiş olmasında fiziki ve beşerî koşullar etkili olmuştur. Sanayinin yoğun olduğu yerlerle iklim ve yeryüzü şekillerinin elverişli olduğu yerler örtüşmektedir. Beşerî koşullar ise yere göre değişiklik göstermektedir. Örneğin Konya, Gaziantep ve Kayseri gibi kentlerin kavşak noktasında yer almaları ulaşım koşullarıyla, Ankara’nın başkent olması kentin idari özelliğiyle, İstanbul ve İzmir’in limana sahip olması ve ticari imkânlarının doğal olarak getirdiği sermaye ve iş gücü koşullarıyla; Tekirdağ, Kocaeli, Adapazarı ve Balıkesir’in büyük şehirlere yakın olmaları da pazar koşulları ile yakından ilişkilidir. Nüfusu seyrek olan yerler ise iklim ve yeryüzü koşullarının elverişsiz, ulaşım ve pazar koşullarının yetersiz olduğu alanlar olarak göze çarpmaktadır.

2. Bir iş insanı olduğunuzu düşününüz. Türkiye’de nereye, hangi alanda sanayi tesisi kurardınız? Nedenleriyle belirtiniz.

  • Cevap: Öğrencilerin bilgi birikimine ve yorumlama kabiliyetine göre cevaplar farklılık gösterebilir.

11. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 80 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
angry
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!