Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
sınıf 1 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 2 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 3 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 4 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 5 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 6 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 7 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 8 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 9 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 10 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 11 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 12 Ders Kitapları ve Cevapları
Test Çöz Sayfası
11. Sınıf Coğrafya Yıldırım Yayınları

11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Yıldırım Yayınları Sayfa 114

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları

“11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 114 Yıldırım Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Yıldırım Yayınları Sayfa 114

İklim koşulları elverişli olan Türkiye’de çok çeşitli sebze türleri yetiştirilmektedir. Türkiye, bu bakımdan dünyanın şanslı ülkeleri arasında yer almaktadır. Her geçen yıl sebze üretimi artan Türkiye’de elde edilen sebzelerin önemli bir kısmı ülke ihtiyacını karşılamakta, bazı sebzeler ise ihraç edilmektedir.

Türkiye’de en çok üretilen sebzelerden biri domatestir (Fotoğraf 2.74). Türkiye’de 2021 yılında 13 milyon ton domates üretilmiştir. Antalya, Bursa, Mersin, Manisa, Muğla ve İzmir Türkiye’de domatesin en çok üretildiği illerdir. Domatesin yanı sıra biber, salatalık ve patlıcan fazla miktarda üretilen sebzeler arasındadır. Antalya, Mersin ve Çanakkale biber; Antalya, Mersin ve İzmir salatalık; Antalya, Mersin ve Adana patlıcan üretiminde ilk sırada yer alan illerdir. Türkiye kavun ve karpuz üretiminde de önemli bir yere sahiptir. Adana, Antalya karpuz; Adana, Antalya ve Konya kavun üretiminde ilk sırada yer alan illerdir. Türkiye, patates ve soğan üretiminde de önemli bir yere sahip ülkeler arasındadır. Konya, Niğde ve Afyonkarahisar patates; Ankara, Çorum ve Amasya ise soğan üretiminde ilk sırada yer alan illerdendir.

Türkiye’de sebze, tarlaların yanı sıra seralarda da üretilmektedir (Fotoğraf 2.75). Seralar etrafı ve üzeri cam veya naylon gibi maddelerle kaplanmış bahçelerdir. Seralar, Güneş ışınlarını geçirir, içerideki sıcaklığın atmosfere geçmesini önler. Bu nedenle güneşlenme süresinin uzun, kışların ılık geçtiği Akdeniz ve Ege kıyıları seracılığa daha elverişlidir. Türkiye’deki seralarda sebze üretiminin en fazla olduğu yerler Antalya ve Mersin illerinin kıyı kesimidir.

Tarım, Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahiptir. Temel besin maddelerimizi karşılayan bu sektör, önemli bir istihdam alanıdır. Aktif nüfusun %17,2’si tarım alanında çalışmaktadır (2021).

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

11. Sınıf Yıldırım Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 114 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!