Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Cevapları

11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 171 Cevapları Gün Yayınları

11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 171 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 171 Cevapları Gün Yayınları

Türkiye’deki jeotermal alanların büyük bir kısmı ülkemizin batısında yer almaktadır (Grafik 2.44). Burayı jeotermal potansiyeli bakımından ülkemizin iç kesimleri ve Marmara Denizi’nin güneyi izler. Ülkemizde işletmeye açılan ilk jeotermal santral, 1984’te hizmete giren Denizli Kızıldere-Sarayköy santralidir. Aydın Salavatlı, Hıdırbeyli ve Germencik, Çanakkale Tuzla hizmete açılmış diğer jeotermal santrallerdir.

8. Güneş Enerjisi

Tükenmeyen enerji kaynaklarından biri olan güneş enerjisinden (Fotoğraf 2.135) ısıtma ve elektrik enerjisi üretmek amacıyla yararlanılmaktadır. Ülkemizin yıllık ortalama güneşlenme süresi 2.741 saat veya günlük 7,5 saattir. Ülkemizde güneş enerjisi potansiyeli en yüksek yerler, ülkemizin güney kesimidir. Güneşlenme süresi en az olan yer Karadeniz kıyılarıdır. Ülkemizde güneş enerjisinden sıcak su elde etmek amacıyla da yararlanılmaktadır. 2017 yılında ülkemizdeki 3.616 adet güneş enerjisi santralinden toplam elektrik enerjisi üretimimizin %0,9’u karşılanmıştır.

9. Biyokütle Enerjisi

Biyokütle enerjisi, bitkisel ve hayvansal kökenli maddelerden elde edilmektedir. Saman, mısır koçanı, pamuk atıkları, odun ve evsel atıklar ile hayvansal atıklar, biyokütle enerjisinin başlıca kaynaklarıdır. Klasik biyokütle enerjisinden yararlanma odun, bitkisel ve hayvansal atıkların doğrudan yakılması şeklindedir. Modern anlamda biyokütle enerjisinden yararlanma ise biyogaz ve biyodizel gibi ürünler elde etme şeklindedir. Biyodizel elde etmek için kolza, ayçiçeği, soya, aspir gibi yağlı tohumlar ve hayvansal yağlar ile mısır, buğday ve şeker pancarı gibi ürünlerden yararlanılır. Biyogaz için hayvansal, bitkisel ve şehir atıklarından yararlanılmaktadır. Örneğin Ankara Mamak çöplüğünden (Fotoğraf 2.136) elde edilen biyogazla elektrik enerjisi üretilmekte ve burada kurulmuş olan seralar ısıtılmaktadır. Eskişehir, Antalya, İstanbul, Samsun ve Mersin biyokütle santrallerinin bulunduğu şehirlerimizin başlıcalarıdır.

  • Cevap:

Divriği: Demir
Murgul: Bakır
Elbistan: Linyit
Fethiye: Krom
Emet: Bor / Linyit
Afyonkarahisar: Mermer / Bor / Krom
Akseki: Boksit
Gazipaşa: Barit
Batman: Petrol
Mazıdağı: Fosfat
Zonguldak: Kömür / Manganez
Adıyaman: Petrol
Bursa: Krom / Bor
Amasya: Linyit
İzmir: Cıva / Taş
Tokat: Asbest / Krom / Demir
Çankırı: Kaya Tuzu
Yatağan: Linyit
Soma: Linyit / Kömür

11. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 171 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!